Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.

12 Bin öğrenci değişen LYS sistemi için deneme sınavı oldu

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı LYS’de bu yıl ilk kez kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da yer aldığı sınav sistemi uygulanacak. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, LYS adaylarının karşılaşacağı yeni uygulamayla ilgili deneme sınavı gerçekleştirdi.
 
İl genelinde 12 bin lise son sınıf öğrencisinin katıldığı deneme sınavı çok verimli geçti. İl Milli Eğitim Pervin Töre’nin girişimleri ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin katkılarıyla gerçekleşen deneme sınavı, üniversite adaylarının yeni uygulamayla ilgili tedirginliklerini giderdi.
 
LYS adayı öğrenciler bu tür deneme sınavlarının çok faydalı olduğunu belirterek, ilk kez karşılaşacakları yeni uygulama hakkında önemli bir deneyim kazandıklarını söylediler.
 
LYS denemesinin yanı sıra ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı TEOG denemesinin de yapıldığı sınavların uygulayıcısı Kitap Sarayı yöneticisi Bülent Kemal Özdoğan, LYS’deki yeni uygulamayla ilgili bu formata uygun Türkiye’de ilk kez ilimizde deneme sınavı yapıldığını belirterek, sınavın yapılmasına öncülük eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi’ye, sınava finansal katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine, öğrenciler ve aileleri adına teşekkür etti.
12 Bin öğrenci değişen LYS sistemi için deneme sınavı oldu
8 yıl önce
Yurtlar, Öğrenci Evleri ve Apartlar
Toplu Taşımacılık, Öğrenci ve Personel Taşımacılığı
Kız Öğrenci Evleri ve Apartları
Erkek Öğrenci Evleri ve Apartları
Personel takip sistemi
Görüntülü diyafon sistemi
Üretim veri toplama sistemi
Soygun haber sistemi
Kablosuz alarm sistemi
Alarm sistemi
öğrenci pansiyonları
adapazarı öğrenci yurdu
erkek öğrenci yurtları
yolculuk için firmalar
sakarya erkek öğrenci yurtları
rahat yolculuk için firmalar
Sakarya ↝