Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.

1000'er liralık destek ödemeleri başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, 2 milyon 300 bin haneye yapılacak 1.000’er TL nakdi destek ödemelerinin başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında yardımlar sürüyor.

İlk desteğin, düzenli sosyal yardım alan 2 milyon 111 bin haneye 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldığını anımsatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şunları söyledi:

İLK DESTEK BUGÜN SAĞLANIYOR

"Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlarımızı desteklemek için oluşturduğumuz Sosyal Destek Programımız 3 fazdan oluşuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla sahada ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz 2,3 milyon haneye Faz 2 kapsamında 1000 TL nakdi yardım yapıyoruz."

İlk destekte olduğu gibi, bu hanelerin hali hazirda Sosyal Yardımlar sisteminde kayıtlı olduğundan herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadığını vurgulayan Selçuk, şöyle konuştu:

"1000 TL nakdi destek ödemesi bugün, bu hanelerimizin PTT hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bu yardımlar da yine bir önceki yardımda olduğu gibi, bulaş riskini azaltmak için evlere götürülerek, elden teslim ediliyor."

1000'er liralık destek ödemeleri başladı
5 yıl önce
Danışmanlık, Belgelendirme, İşletme Destek
Üretim destek
psikolojik destek
el bilek destek sargısı
sakarya psikolojik destek merkezleri
borwek 1250*1000 mm
1000 litre su depoları
psikolojik destek ve eğitim
Sakarya ↝