1000 yataklı hastane böyle olacak

Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Sakarya'da yapımı süren 1000 yataklı Şehir Hastanesi'nin görselini ilk kez sitesinde paylaştı. Açıklamada, "Şehir hastanesi her branştan 300 poliklinikte hasta kabulü yapacak. 33 ameliyathane, 15 doğum salonu ile hizmet verecek. Şehir hastanesi ile birlikte 183 yoğun bakım yatağı da hizmete girmiş olacak" denildi.

Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Sakarya'da yapımı süren 1000 yataklı Şehir Hastanesi'nin görselini ilk kez sitesinde paylaştı.Müdürlükten yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı’nın Sakarya’da yaptığı 1.000 yataklı şehir hastanesi ile 100 yataklı acil durum hastanesinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Acil durum hastanesinin yapımında sona yaklaşılırken, bu yatırımlarla birlikte Sakarya’nın nitelikli hasta yatağı, yoğun bakım yatak sayısı artacak, sağlıkta hizmet kalitesi yükselecek.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sakarya’da 1.000 yataklı şehir hastanesi ile 100 yataklı acil durum hastanesi için Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda çalışmalar hızla devam ediyor. Sakarya Şehir Hastanesi ile acil durum hastanesi nitelikli hasta yatakları, uluslararası standartlarda laboratuvarları, ameliyathaneleri, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarıyla, yoğun bakım kapasitesiyle kentin tüm sağlık sorunlarına çözüm olacak.

151 YATAKLI ONKOLOJİ

Şehir hastanesi Sakarya’da vatandaşların tek bir kampüste sağlık ihtiyaçlarını karşıladığı, en ileri teknoloji ile donatılan sağlık üssü, mükemmeliyet merkezi olacak. Şehir hastanesinin yatak kapasitesi 1.564’e çıkabilecek donanımda planlandı. Şehir hastanesi bünyesinde genel, kadın doğum ve çocuk, onkoloji, KVC olmak üzere 4 ayrı hastane olacak. Yatak dağılımı hastanelere göre farklılık gösterecek. Buna göre, Genel hastane 428, kadın doğum ve çocuk hastanesi 154, onkoloji 151, KVC hastanesi 100 yataklı olacak.

300 POLİKLİNİK YAPILACAK

Tanı ve tedavide büyük zaman, kolaylık sağlayacak görüntüleme cihazları son teknolojiye sahip olacak. Şehir hastanesi her branştan 300 poliklinikte hasta kabulü yapacak. Uluslararası standartlarda laboratuvarları, 33 ameliyathane, 15 doğum salonu ile hizmet verecek. Şehir hastanesi ile birlikte yetişkin ve yeni doğan dahil olmak üzere 183 yoğun bakım yatağı da hizmete girmiş olacak. Özellikli birimlerden diyaliz ünitesi; yetişkin ve çocuk dahil olmak üzere 25 yatakla, palyatif servis 10 yatakla, yanık kliniği 10 yatakla, enfeksiyon hastalıkları 10 yatakla hizmet sunacak. İyotlu tedavi ünitesinde 4 yatak, kemik iliği ünitesinde; yetişkin ve çocuk dahil 30 yatak yer alacak. Acil servis 70 müşahede yatağı, 13 poliklinikle hasta kabulü yapacak. Ayrıca acil vakalarda büyük rol oynayan ambulans helikopterlerin iniş ve kalkış yapabileceği heliport inşa edilecek" denildi.
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]