100 Günde Tamamlanan Kapalı Pazar Yeri Faaliyete Geçiyor!

Açılış programıyla ilgili incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Fevzi Kılıç “İlçemizin önemli bir ihtiyacı olan Kapalı Pazar Yerimizi tamamladık. Hem Pazartesi hem de Çarşamba pazarının sebze kısmı artık burada hizmet verecek.” dedi.

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç yapımı tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale gelen kapalı Pazar yeri ve içindeki sosyal donatılar hakkında bilgi veren Başkan Kılıç şunları kaydetti; “İlçemizin önemli bir ihtiyacı olan kapalı Pazar yerimizi tamamladık. Şimdilik haftada 2 gün sebze-meyve pazarı olarak hizmet vermesini planlıyoruz. Geri kalan 5 gün boyunca gençlerimizin sportif faaliyetlerinde, vatandaşımızın toplu organizasyonlarında ve çevrede oturanların otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanımına sunacağız.”

SPORTİF FAALİYETLER İÇİN YOĞUN KULLANILACAK

Projenin çok amaçlılığına dikkat çeken Başkan Kılıç; “2850m² lik bir kapalı alanımız var. Özellikle gençlerimizin spor yapabilmeleri adına önemli bir alan çünkü hem güvenli hem yaz ve kış şartlarından korunaklı. Bu sebeple kapalı alanımız basket potaları sayesinde ve voleybol alanıyla spor sahası olarakta kullanılabilecek. Yunus Çiloğlu Ortaokulu öğrencilerimiz şimdiden Beden Eğitimi dersinde basketbol dersiyle alanı kullanmaya başladılar. Ayrıca idari binamız içerisinde güreş takımımızın kullandığı geniş bir güreş salonumuz bulunmakta. Alt katta diğer bölümlerden bağımsız bir fitness salonuyla beraber projemiz esasen sportif faaliyetlerin yoğun olduğu bir alan haline gelecek. Bunların yanı sıra vatandaşımızın da yemek organizasyonlarında, taziye amacıyla ve Allah korusun herhangi bir afette hem toplanma hem de hizmet alanı olarak kullanılabilecekleri bir alan. Ayrıca boş kalan günlerde çevre vatandaşların kapalı otoparkı haline gelecek.” diyerek özellikle projenin çok amaçlılığına dikkat çekti.

Projeyle ilgili teknik detaylara değinerek açıklamalarına devam eden Fevzi Kılıç, “100 günde 6,5 Milyon TL’ye malettiğimiz Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yerimiz, 3500 m² alan üzerine kurulu olmakla beraber, 350 m²’si idari bina, 2850 m²’si kapalı alandan oluşmakta. Kapalı alanımız yaklaşık 280 ton çelikle inşa edildi. Deprem dayankılılığı üst seviyede bir alan. Belli kolonlarda yer alan hidrant çıkışları sayesinde hem alanın yıkanması hem de acil durumlarda su kullanılması kolaylaşmış oldu. Aydınlatma ve anons sistemimizle alanın saat farketmeksizin kullanımı mümkün.” dedi.

VATANDAŞIMIZIN RAHATI İÇİN HER DETAYI DÜŞÜNDÜK

Vatandaş için her detayın ayrıca düşünüldüğünü belirten Başkan Kılıç; “Vatandaşımız güvenliği bizim için öncelikli konulardan. Bu noktada gece aydınlatmasından güvenlik kamerasına herşeyi detaylarıyla düşündük. Ayrıca idari hizmet binasındaki Zabıta Güvenlik Noktası ve kafeteryayı vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Kapalı alan ve sokaklarımız 7/24 kamera güvenliğiyle izlenebiliyor, böylelikle caddenin de kapalı alanın da güvenliği sağlanmış oldu. Belediyemiz eliyle işletilecek kafeteryamız şuanlık pazarın kurulduğu günlerde hizmet verecek. Fakat vatandaşımızın talebine göre diğer günler de açık tutmayı düşünüyoruz. Herhangi bir etkinlikte veya Pazar kurulduğunda vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderebilesi amacıyla İdari binamızda Kadın ve Erkek mescit, engelli tuvaleti, kadın-erkek tuvaleti ve bebek bakımodası da bulunmakta.”dedi.

PAZARCI ESNAFIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN

Kapalı Pazar Yeri açılışının incelemesinde Başkan Kılıç’a eşlik eden Başkan Yardımcısı Rahmi Şengül Kapalı Pazar Yerinde faaliyet göstermesi planlanan pazarla ilgili şunları kaydetti; “Pazar Yeriyle ilgili esnafımızı mağdur etmemek ve haklarını korumak amacıyla Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odasıyla temas halindeyiz ve görüşmeler yapıyoruz.” dedi.

TEMİZ, DÜZENLİ VE KONTROLLÜ BİR PAZAR

Pazarın bu alan taşınmasının sebebini detaylı bir şekilde anlatan Başkan Yardımcısı Şengül; “Temiz, düzenli ve kontrollü bir Pazar kurmayı hedefliyoruz. Çarşamba Pazarında özellikle geceleri sebze ve meyve atıklarından dolayı yoğun şikayet almaktayız. Yer yer atık tepeleri oluşmakta. Her ne kadar temizliğini de yapsak, uyarı ve ilgililer hakkında cezai yaptırım da uygulasak vatandaşımızın sağlığı açısından tehlike arz etmekte. Son 2 yıldır da şuanki pazarın bulunduğu alanda, pandemiden kaynaklı HES Kodu sorgulama maske kontrolü vb. önlemlerin alınması da zorlaşmıştı. Ayrıca pazara birçok alandan giriş çıkışın mümkün olması hem güvenliği de hem de pandemi amaçlı kontrolleri önemli ölçüde zayıflatmakta. Bu sebeple hem pazartesi kurulan sebze-meyve pazarı hem de Çarşamba pazarı’nın sebze meyve kısmı buraya taşınacak. 

Pazar alanını kirleten ve gerektiği gibi hizmet vermeyen esnafımızın tespiti de kolay olacak. Ayrıca Pazarcı esnafımızın da oldukça rahat kullanabileceği bir alan inşa ettik. Toplamda 30 adet kolon bulunan Pazar yerinde, her kolonda 6 adet elektrik çıkışıyla esnafımızın elektrik ihtiyacını, kafeteryamızda yeme içme ihtiyacını, idari binamızda da tuvalet ihtiyacını ve mescit ihtiyacını karşılıyoruz. Sabah pazarını kuran esnaf, Pazar kapanana kadar rahat bir şekilde satşını yapabilecek. Ayrıca Pazar yerinin tezgah yerleşimiyle ilgili esnafımızın içi rahat olsun. Mağduriyet doğmasına mahal vermeyeceğiz. Temennimiz en kısa sürede bahsettiğim iki pazarın bu alana taşınması. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

14 EKİM PERŞEMBE SAAT 12:00'DE TÜM VATANDAŞLARIMIZI AÇILIŞA BEKLİYORUZ

Proje alanını gezerek son hazırlıkları denetleyen Başkan Fevzi KILIÇ, açılış programının detaylarına da değindi. Açılışla ilgili konuşan Fevzi KILIÇ şunları kaydetti; “Projemizi 100 günde tamamladık. Şimdi vatandaşımızla beraber Kapalı Pazar Yerimizi açıyoruz. 14 Ekim Perşembe günü saat 12:00’de tüm halkımızı açılışımıza davet ediyoruz.” dedi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]