“Cumhurbaşkanımızın ‘İstihdam Seferberliği’ni destekliyoruz”

Sakarya Sosyal Güvenlik’in yeni İl Müdürü Erhan Çavuş; MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun ve Yönetim kurulu Üyelerine “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.
 
Pakette işsizlere iş müjdesi
MÜSİAD Sakarya Şubesi ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı “İstihdam Seferberliği”ne değinen SGK İl Müdürü Erhan Çavuş; paket kapsamında 1.5 milyon kişiyi iş sahibi yapılacağımı, hükümetin paket kapsamında kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere pozitif ayrımcılık uygulayarak 100 bin kontenjan ayrıldığını bildirdi. Paket içeriği hakkında bilgi veren Çavuş; 200 bin kişiye mesleki eğitim, 150 bin kişiye istihdam, artı istihdam desteği, 500 bin işbaşı eğitim ve 100 bin özel kontenjan olduğunu söyledi.
 
Başkan Coşkun’dan iş dünyasına seferberlik çağrısı
Cumhurbaşkanının açıkladığı istihdam seferberliğinin önemli bir adım olduğunu vurgulayan Şube Başkanı Yaşar Coşkun; böyle zamanlarda işadamlarının üretmeye ve büyümeye devam etme sorumluluğu olduğunu söyledi. Teşvikler, vergiler ve finansmana erişim konularının birbirini tamamlayan uygulamalar ile ele alınıp, somut çözümler ortaya konulduğunu ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın “Ar-Ge Reform Paketi, Patent Yasası, 200 bin işletmeye sağlanacak. KOSGEB destekleri, 250 milyar TL'lik sermayesi ve Kredi Garanti Fonu’nun yeni yapısı ile daha kolay finansmana erişim imkânı, taşınırların da teminatı, ilave istihdama sağlanan destekler, hep bu yaklaşımın parçasıdır” sözüne vurgu yapan Başkan Yaşar Coşkun; “Şimdi sıra bizde, iş dünyasında. Sakarya’lı işadamları olarak, elimizdeki bütün imkânları kullanarak, istihdam seferberliği çağrısına cevap vermemiz gerekiyor” diye konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]