Sakarya Halk Oyunları Ekibi, Emitt'i Salladı

İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) 9. Holl’ünde açtığı stantla 4 gün boyunca, fuarın son gününde de  güzelliklerini tanıtan Adapazarı, Karasu, Taraklı, Hendek ve Sapanca’dan oluşan Sakarya, fuarın son gününde yöresel oyunlarını sergiledi.

Sakarya Turizm Platformu önderliğinde Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SATSO ve Sakarya Üniversitesi ile Adapazarı, Hendek, Karasu, Sapanca ve Taraklı belediyeleri birlikte kenti 240 metrekarelik alanda ilk defa topluca tanıttı.

Sakarya İl kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Ali Aktaş ev sahipliği yaptı. Sakarya Turizm Platformu’nun ev sahipliğini yaptığı programda, Sakarya Üniversitesi Türk Güneşi Dans Topluluğu, Karadeniz Halk Oyunları Topluluğu ve Taraklı Halk Oyunları Topluluğu’ndan sonra, Aşuk-Maşuk, Kuzey Kafkas Halk Oyunları Topluluğu ile Roman Halk Dansları Topluluğu muhteşem bir gösteri sundu.

EMİTT’i ziyaret eden ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gören halk oyunları ekipleri, EMITT Fuarı’nın coşkusuna ortak oldu. Gösterilerde; Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Ali Aktaş ev sahipliği yaptı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]