Decomax Söve - Söve 2,5 TL / mt
SR’de ara Google ile SR’de ara
 
  Önemli Bilgi
Ana Sayfam Yap
106 TL+KDV'ye Web Sitesi  Web Sitesi Referanslarımız 
 
Sakarya Rehberim
 
 
Haberler
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Haber Galeri
 
•  Haber Arşivi
 
•  Haber Yolla

 
•  Sakarya Güncel Haberler
 
•  Sakarya Kültür ve Etkinlik Haberleri
 
•  Sakarya Sektörel Haberler
 
•  Sakarya Spor Haberleri
 
•  Türkiye Güncel Haberler
 
•  Genel Dünya Haberleri
 
•  Genel Kültür, Eğlence Haberleri
 
•  Genel Spor Haberleri
Sakarya Rehberim
 
Olgun SERT;
  Türk Hakları
 
Türk Hakları Geçtiğimiz günlerde ulusal basında çıkan bir haber dikkatimizi çekti. Manisa’nın Selendi ilçesine bağlı Kazıklı Köyü sakinleri elektriğe kavuşmanın sevinc...
    oku
   
tüm yazarlarımız için tıklayınız Haber
   
Sakarya Rehberim
   Günün Haberleri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ÷ tüm haberler
   
Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Haber Yollayın Ücretsiz Yatınlayalım
 
Proje Sayesinde Büyük Gelir Elde Edeceğiz
HaberlerSakarya Güncel Haberler
08.21, 11/03/2010
Ercan Emre Dil Kursu
 
Proje Sayesinde Büyük Gelir Elde Edeceğiz
Bu bir tanıtımdır.
Bookmark and Share

Toçoğlu; “Bizim işimiz mazeret üretmeden halkımıza hizmet etmektir”

SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı'nın Erenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği yönetim kurulu toplantısına katılarak, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlattı.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nden, çevre düzenlemelerine, kültür hizmetlerinden Enerji Santralleri Projesi'ne kadar çalışmaları değerlendiren Başkan Toçoğlu, yaptıkları hizmetlerle Sakarya'nın dünden daha güzel bir konumda olduğunu, yarınların ise çok daha güzel olacağını söyledi.

 
Bu bir tanıtımdır.
 
 

Sakarya'nın Vizyon Projesidir

İlk olarak Kentsel Dönüşüm Projesi'ni anlatan Başkan Toçoğlu, “Kamuoyumuzun bildiği gibi göreve gelir gelmez Kentsel Dönüşüm Projesi'ni gündeme getirdik. Proje üzerindeki çalışmalarımız halen devam ediyor. En son TOKİ ile bir protokol imzaladık. Şimdi bölge esnafımızın onayını alacağız. Esnafımız da onay verirse vatandaşlarımızın konut, showroom, sanayi dükkânı taleplerine göre alternatif vaziyet planı çalışmaları yapılacak ve şehrimize büyük bir prestij sağlayacak bu önemli proje hayata geçirilecek. Bu proje Sakarya'nın vizyon projesidir” dedi.


 
Santraller Sayesinde Büyük Gelir Elde Edilecek

Enerji Santralleri Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, santrallerin ilki için 12 Mart'ta ihaleye çıkacaklarını söyledi. Santrallerin tamamlanması ile birlikte büyük bir gelir elde edeceklerini belirten Başkan Toçoğlu, Sakarya Nehri'nin nimetlerinden yararlanmak adına HES Projesi'ni ortaya koyduk. Nehrimizin üzerinde 3 tane santral kurmayı planlıyoruz. Her bir santral, yıllık 45 milyon kilowatt elektrik üretecek ve büyük bir gelir elde edeceğiz. Santrallerin ilki için ihale aşamasına geldik. 12 Mart'ta ilkinin ihalesini gerçekleştiriyoruz diye konuştu.

III. İsale Hattı ve Kuzey Kuşaklama Kolektörü çalışmalarını da anlatan Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: III. İsale Hattımızda çalışmalarımız son aşamaya geldi. İnşallah önümüzdeki Haziran ayında bu projeyi de tamamlamış olacağız. III. İsale Hattı sayesinde; Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizin içme suyu ihtiyacı uzun yıllar boyunca Sapanca Gölü'nden kesintisiz, sağlıklı ve ekonomik olarak sağlanmış olacak. Sapanca Gölü içme suyu kaynağımız olması hasebiyle bizim önceliğimizdir. O yüzden gölümüzü korumak adına bütün çalışmaları yapıyoruz. Kuzey Kuşaklama Kolektörü çalışması da bunlardan bir tanesi. Bu çalışma ile ilimizin kuzeyinde olan Esentepe, Yukarıdereköy ve Aşağıdereköy'ün kanalizasyon altyapılarının tamamlanması ve gölün komple kuşaklanması sağlanmış oluyor.”

Yeni Terminal Şehrin Giriş Kapısı Olacak

Hanlı'da yapılan Yeni Terminal hakkında da açıklamalar yapan Başkan Zeki Toçoğlu, terminal inşaatı için 10 milyon TL civarında kredi çıkarttıklarını ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Yeni terminalin şehrin giriş kapısı niteliğinde olacağını belirten Başkan Toçoğlu, “Bu proje Adapazarı'nın giriş kapısı niteliğinde olacak. Terminal aynı zamanda bir mimari eser. Hem kentimizin tanıtımı için hem de örnek yapı oluşturmak açısından iddialı bir kompleks ortaya çıkacak” dedi.

Tıbbi Atık Tesisi ve Geçici Hayvan Bakımevi gibi şehrin ihtiyacı olan projeleri de tamamladıklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, çalışmaların her alanda sürdüğünü ve özellikle çevresel çalışmalara büyük ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.

2010 Yılında 200 Bin Ton Asfalt Dökeceğiz

aptığı konuşmada altyapı çalışmalarını da değerlendiren Toçoğlu, altyapıya bir yıl içerisinde 1 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirtti. Üst yapı çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiği ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Üst yapı çalışmalarımız da devam ediyor. Kavşaklarımızı düzenliyoruz. Yeni yeni parklar yapıyoruz. Mesela 12 Mart'ta 60 tane çocuk oyun grubunun alımıyla ilgili ihale yapacağız. Bu oyun gruplarını da köylerimize ve mahallelerimize kuracağız. Asfalt konusunda da bir hayli iddialıyız. Göreve geldiğimizden itibaren birçok yerde asfalt çalışması gerçekleştirdik. Bu zamana kadar 90 bin ton asfalt döktük. Bu konuda bütün kamuoyuna bir haber daha vermek istiyorum. 2010 yılında 200 bin ton asfalt dökeceğiz. Büyükşehir sınırları içerisinde asfaltlanmamış yol kalmayacak” diye konuştu.


Yeni Otobüs Alacağız

Ulaşım alanındaki yaptıkları çalışmaları da hatırlatan Zeki Toçoğlu, şöyle konuştu: “Ulaşım alanında birçok yenilik yaptık. Bu çalışmalarımız da devam edecek. 20 adet yeni otobüsü ulaşım filomuza katmış ve filomuzu güçlendirmiştik. Buradan bir müjde daha vermiş olayım. İnşallah 2010 yılı içerisinde yeni otobüslerde alacağız. Herkesin bildiği gibi Akıllı Kart uygulamasına da geçtik. Belediye otobüslerinde Kart 54 kullanılmaya başlandı. Şimdi Özel Halk Otobüsleri'nde de bu uygulamayı yapacağız. Ulaşım Daire Başkanlığımız bunun altyapısını hazırlıyorlar. Bu hizmeti de yakında şehrimize kazandıracağız.”

Daha Yaşanılabilir Sakarya İçin Kentimize Sahip Çıkalım

Kentime Sahip Çıkıyorum Projesi'ni de büyük bir titizlikle uyguladıklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Şehrimizdeki kaldırım işgallerini sona erdirmek amacıyla Kentime Sahip Çıkıyorum Projesi başlattık. Projeyi ilk Adapazarı merkezinde uyguladık. Sonra Ferizli, Söğütlü ve Erenler ilçelerimizde de çalışmalar yaptık. Daha yaşanabilir bir kent için bu projeyi çok önemsiyoruz. Projeden geri dönüş yok. Kesintisiz bir şekilde bu uygulamaya devam edeceğiz. Sakaryalı esnafımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Zira bu proje bu kentin projesidir. Daha güzel bir Sakarya için bu çalışma gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Diğer hizmetleri de kısa kısa anlatan Başkan Toçoğlu, “Kültür hizmetlerinden çevre hizmetlerine kadar birçok alanda çalışıyoruz. Bakın mesela süpürgecilerimize yeni bir site yapıyoruz. Gar Meydanı düzenlemesini gündeme getirdik bu konuda çalışıyoruz. Her ay sanatçısından yazarlarına kadar birçok fikir ve gönül adamını hemşerilerimizle buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz. Ünlü tiyatroları şehrimize getiriyoruz. Kent Orkestramızı yeniledik, daha modern hale getirdik. Hatta onlara Kent Park'ın içerisinde çalışma binası yaptık. Hayvan Pazarı'nı biliyorsunuz Erenler'den taşıdık. Mahalle mahalle, köy köy geziyoruz. Eksikleri tespit ediyoruz. Sorunları ortadan kaldırıyoruz. Biz bütün enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizi bugünkünden daha güzel günlere taşıyacağız” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'da katıldı. Toplantının sonunda Erenler İlçe Başkanı Osman Hira, verdiği bilgilerden dolayı Başkan Zeki Toçoğlu'na teşekkür etti.
 
Bu haber 385 defa incelenmiştir.

 
 
Yurtlar
 
 
geri dön
sayfa başı
tüm haberler
yazdır
 
Habere Yorum Bırakın
  Sn.Başkan çok güzel projeler sunmuş, yapacakmış. Hayırlı uğurlu olsun. Peki soruyorum kendisine 1992 yılından buyana eski Kandıra caddesinde (Perşembe pazarı)bir çıkmaz sokakta oturuyoruz.Mahallemizde kanalizasyon ve altyapı yok.Çocuklarımız foseptik çukurlarında, kolibasili tozunda oyun oynuyorlar. Bu nasıl bir perhiz......  
 
Taner CEYLAN, 11/03/2010  
 

Yorum Ekle
 
  ŞU AN İNCELEMEKTE OLDUĞUNUZ HABER
Sonun Başlangıç'ından Önce Sonun Başlangıç'ından Önce 10:29 30/07/2010
Göstericilerden Molotof Yağmuru Göstericilerden Molotof Yağmuru 10:39 30/07/2010
30 Madenciyi Öldüren Tuvalet Molası 30 Madenciyi Öldüren Tuvalet Molası 11:24 30/07/2010
AK Parti AK Parti "Evet" Turlarına Devam Ediyor 12:05 30/07/2010
Su Ürünleri Üreticilerinin Sorunları Görüşüldü Su Ürünleri Üreticilerinin Sorunları Görüşüldü 12:39 30/07/2010
Karakullukçu'ya Arifiye Ber Kuder'den Ziyaret Karakullukçu'ya Arifiye Ber Kuder'den Ziyaret 13:13 30/07/2010
Cem Hatunoğlu Detay'da Cem Hatunoğlu Detay'da 15:03 30/07/2010
SAGÜSAD'dan Vali Büyük Ziyareti SAGÜSAD'dan Vali Büyük Ziyareti 15:39 30/07/2010
Seviye Ölçün'den SBS'de Üstün Başarı Seviye Ölçün'den SBS'de Üstün Başarı 16:26 30/07/2010
BESYO Özel Yetenek Sınavları Başladı BESYO Özel Yetenek Sınavları Başladı 17:05 30/07/2010
Enerji Santrali'nin Yer Teslimi Yapıldı Enerji Santrali'nin Yer Teslimi Yapıldı 17:41 30/07/2010
Mahallelerimize Yol Müjdesi Mahallelerimize Yol Müjdesi 18:21 30/07/2010
Başkan Dişli'den Hatunoğlu'na Hayırlı Olsun Başkan Dişli'den Hatunoğlu'na Hayırlı Olsun 18:41 30/07/2010
Cebeci'den Referandum Açıklamaları Cebeci'den Referandum Açıklamaları 19:21 30/07/2010
İstanbul'da Rüşvet Operasyonu İstanbul'da Rüşvet Operasyonu 19:54 30/07/2010
YERELSEN'den Anayasa Değişiklik Paketine Destek YERELSEN'den Anayasa Değişiklik Paketine Destek 21:18 30/07/2010
Denizde Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı CD'si Denizde Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı CD'si 21:27 30/07/2010
Balyoz Operasyonunda İlk Gözaltı Balyoz Operasyonunda İlk Gözaltı 22:04 30/07/2010
Arınç: Ben Kimsenin Boyuyla İlgilenmiyorum Arınç: Ben Kimsenin Boyuyla İlgilenmiyorum 22:50 30/07/2010
 
 
tüm haberler
 
Anket
  Anayasa paketi hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
  Oyla
   
 
 
Yukarı Çık
 
 
Sakarya Rehberim
 
SakaryaRehberim’in Proje Yazılımı, Proje Tasarımı, Grafik Desteği, İçerik Editörlüğü:
Pro WEB İnternet ve Multimedya Hizmetleri tarafından yapılmaktadır.
Sitenin Tüm Hakları Saklıdır | Kanuni Uyarı | Yurtlar
Proje Başlangıcı: 03.2005
 
Pro WEB