Akyazı'da Ballıkaya Barajı Anlatıldı

Akyazı ilçesi Beldibi Köyü'nde Ballıkaya Barajı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çevre ve Orman Müdürlüğü ile DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Beldibi Köyü'nde Ballıkaya Barajı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ballıkaya barajının yapımı nedeniyle sular altında kalacak ve etkilenecek olan Beldibi, Çakıroğlu, Taşyatak, Gökçeler, Durmuşlar ve Mansurlar köyleri muhtarları ile bu köylerde ikamet eden çok sayıda vatandaşla birlikte baraja ve etkilenecek olan köylere komşu olan  Balıklaya, Yongalık ve Reşadiye Köyleri muhtarları katıldı.

Ahmetler Mahallesi'nde Yapılacak

Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş'ın açış konuşmasının ardından Ballıkaya barajı ile ilgili olarak hazırlanan projeyi çizen firma olan Dünya Ekoloji Mühendisliği Organizasyonu Ltd. Şti. (DEMO) adına mühendis Mustafa Hıra hazırladıkları projeyle ilgili olarak geniş bilgiler verdi. Mühendis Hıra, arıtmanın da Karapürçek İlçesi Ahmetler Mahallesi'nde yapılacağını kaydetti.
Hıra, ayrıca barajın yapımı esnasında kil, kaya ve çakıl malzemelerinin de alınacağı yerlerin belirlendiğini, belirlenen bölge adedinin 8 olduğunu ve dolgu malzemelerinin gerek çıkarılması ve gerekse baraj bölgesine nakli esnasında karşılaşılabilecek sorunları söyledi.

DSİ adına toplantıya katılan Ziraat Mühendisi Mehmet Erol ise kamulaştırmayla ilgili olarak katılımcılara bilgiler verdi. Mühendis Erol, sadece tapulu arazilerin kamulaştırılacağını, tapusuz olan ve özellikle 2-B statüsünde olan yerlerle ilgili olarak kamulaştırma yapılmayacağını ve dolayısıyla da para ödenmesinin söz konusu olmayacağını belirtti.
Bir Çok Aile Mağdur

Baraj suyu içinde kalacak olan yerlerin hemen hemen tamamına yakınının 2-B arazisi olduğunu söyleyen muhtarlar, Devletin 2B alanı içinde ikamet etmekte olanları mağdur etmemesini istediler. Vatandaşlar yapılacak olan kamulaştırmada 2-B arazileri için Devletin istimlak parasını vermemesi halinde bir çok ailenin mağdur olacağını kaydettiler.

Çevre ve Orman İl Müdürü Nurettin Taş, köylülerin isteklerini en kısa zamanda Bakanlığa ulaştıracaklarını belirtti.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]