Adapazarı'nda 2. Uğur Dershanesi

Uğur Dershaneleri'nin 2. şubesi Adapazarı'nda törenle açıldı.

Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği (TÖDER) Genel Başkanı Enver Yücel, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) çok yıprandığını belirterek, Türkiye'de Ulusal Sınav Endüstrisi'nin kurulması gerektiğini savundu.

Uğur Dershaneleri'nin Adapazarı'ndaki 2. şubesi olan Çark Şubesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Uğur Dershaneleri, artık öğrencileri YGS-LYS ve SBS sınavlarına Adapazarı Çark Caddesi ve Yenicamii şubelerinde hazırlayacak. Çark şubesinin açılışına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın, Uğur Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Nahit Karabulutoğlu, Uğur Dershaneleri Sakarya Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Programda konuşan TÖDER Genel Başkanı ve Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, ÖSYM'nin içinde bulunduğu durumun herkesi üzdüğünü belirterek, "ÖSYM'nin içinde bulunduğu ortam hepimizi üzdü. Sınavları bu ülkede çok dövdüler. Popülist politikalar bu işi bu noktaya getirdi. ÖSYM bana göre Türkiye'nin göz bebeği kurumlarından bir tanesi. Maalesef çok yıprandı. Bugüne kadar hiçbir hatası olmayan kurumdu. Neden oldu, niçin oldu, bana göre kendini yenileyemedi ve güçlendirmedi. Eskiden tek sınav için kurulmuş olan bu kurum 30-40 tane sınav yapar hale geldi ve tamamen çöktü. Biz şimdi diyoruz ki Ulusal Sınav Endüstrisi kuralım. Özerk olsun. Direk Cumhurbaşkanlığına bağlansın. Türkiye de ölçüm değerlendirme yoktu. Aynı zamanda bu kurum ölçme değerlendirme merkezi olsun. Endüstri olacağı için burada öğrenciler ve öğretim üyeleri yetişsin ve Türkiye'nin ölçme ve değerlendirme ihtiyacı giderilsin" dedi.
Uğur Yayınları gibi pek çok kurumla eğitim sektörünün içerisinde olduklarını ifade eden Yücel, "Ancak ilk olarak Uğur Dershaneleri ile başladığımız bu yolculukta 200'e yakın şubemiz ve başarılı eğitim kadromuzla yüzbinlerce öğrencinin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam etmekteyiz. Bugün burada açmış olduğumuz Adapazarı Çark Caddesi şubesi ile de birçok gencin hayalini gerçeğe dönüştürmenin sevincini yaşamaktayız" diye konuştu.
Sakarya Uğur Dershaneleri Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu ise, "Uğur Dershaneleri ulusal sınırlarımızı aşmış, uluslararası boyutlara ulaşmış güçlü bir kurumdur. Bu kurumda Adapazarı Şubesi olarak konusunda uzman öğretmenlerimiz ve yayınlarımızla birçok öğrenciye başarı getirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Daha önce Değişim Dershanesi olarak yürüttüğümüz çalışmaları, artık Uğur Dershaneleri çatısı altında gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Uğur Dershaneleri Çark Şubesi, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan vekili Fevzi Kılıç, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve Uğur Dershaneleri Sakarya Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu'nun kestiği kurdele ile açıldı. Daha sonra Yavuz Müftüoğlu, davetlilere dershaneyi gezdirerek bilgi verdi.
13 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]