Ziraat Bankası Önünde KEY İşkencesi

Sakarya'da KEY parası almak için sıra bekleyen bir şahıs kalp krizi geçirirken, bir şahıs ise hırsızlara parasını kaptırdı.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin başlamasıyla birlikte Adapazarı kent merkezindeki Ziraat Bankası Şubesi önünde sabah erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Uzun kuyruklarda sıraya giren çoğu yaşlılardan oluşan KEY hak sahipleri, hava sıcaklığının 36 dereceyi bulması nedeniyle zor anlar yaşadı. KEY sahiplerinin bazıları kafalarında kese kağıtlarından yaptıkları şapkalarla, bazıları ise yerde oturmak suretiyle sıcaktan korunmaya çalıştılar. KEY kuyruğunda sıranın kendisine gelmesini beklerken bir anda fenalaşan Kerim Özkan'a (63) ilk müdahaleyi kuyrukta bekleyen arkadaşları yaptı. Yaşlı adam Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada gerekli tetkikleri yapılan yaşlı adamın tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Öte yandan yaşlıların para alacak olması bazı fırsatçıları da harekete geçirdi. Banka önlerini mesken tutan fırsatçılar, kalabalıktan yararlanarak emekli maaşı olan 550 YTL parayı çektikten sonra KEY parası almaya gelen Nevzat Boz (61)'un parasını çaldılar. Parasının çalındığını banka girişinde fark eden Nevzat Boz, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis memuruna soyulduğunu anlatan yaşlı adam olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Polis olayı gerçekleştiren 2 şüphelinin yakalanması için araştırmalarını sürdürüyor.

KEY parasını almak için saatlerce kuyrukta bekleyen hak sahipleri gerçekleştirilen uygulamaya büyük tepki gösterdiler.

Vatandaşlar, "Ziraat Bankasından maaş alan ve kartı olanlar ATM'den alırken, farklı bankalarla çalışanlar uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyorlar. Bu nasıl uygulama. Bir arkadaşımız fenalaştı. Güneşin altında bizi bu kadar bekletmeye kimsenin hakkı yok" şeklinde konuştular.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]