Zeki Toçoğlu Muğla'da Büyükşehir'i anlattı

Muğla İl Özel İdare Salonu\'nda düzenlenen ve konuşmacı olarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun katıldığı Ak Parti Siyaset Akademisi toplantısına İl Başkanı Nihat Öztürk, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Siyaset Akademisi\'ne konuşmacı olarak katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Muğla’nın büyükşehir olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Toçoğlu, “Muğla güzel ülkemizin cennet köşelerinden birisi. Ülke turizmine büyük katkılar sağlayan önemli bir değerimiz. Böylesine güzel olan ilimize de büyükşehir belediyesi çok yakışacak. Büyükşehir Muğla’mıza çok önemli kazanımlar getirecek. Şu an aldığınız hizmetin en az üç katını alacağınıza eminim” dedi.

Siyaset nedir?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, “Tarih boyunca, ‘Siyaset nedir?’ sorusuna birçok tarif getirilmiştir. AK Parti’nin birçok konuda ezberleri bozduğu gibi bu soruya da cevabı, ‘Halka hizmet etmenin en kısa yoludur’ şeklinde olmuştur. En küçük birimlerden başlayarak halkın arasından seçilen, hesap verilebilir ve hesap sorulabilir; halka en yakın kesim, siyasetçilerdir” derken, “Tabiat boşluk kabul etmez” diyen Başkan Toçoğlu, “Siyaset; muhtarlıktan başlayarak, meclis üyelikleri, belediye başkanlıkları, milletvekillikleri ve milletvekilliklerine bağlı daha üst görevler ile devam eder. Bu yola gönül koymuş arkadaşlarımızın sabırla ve inatla bu işleri takip ederek sürdürmeleri gerekir. Eğer siyaset ile uğraşabilecek insanlar bu işten uzak durduklarında bu alanları dolduranlara herhangi bir şey söyleme hakkımız olmaz. Tabiat boşluk kabul etmez, her alan da böyledir. Eğer bu alanı düzgün, dürüst, memleket sever ve memleketi için çalışan insanlar ilgi duyup da siyaset alanlarını doldurmazlar ise mutlaka birileri bu boşlukları dolduracaktır. Siyaseti benimseyecek, düzgün, dürüst insanların bu işle mutlaka uğraşmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Genel ve yerel siyaset

Siyaseti genel ve yerel olmak üzere iki kısımda değerlendirmek gerektiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Yerel siyaset ile uğraşanlar çok önemli iki iş yapıyor. Halkın parasını ve imarını yönetiyoruz. Yerel siyasetçilerin bütün görevleri bu iki noktada toplanır. Nereye giderseniz gidin, hangi tarafa çevirirseniz çevirin bu noktalara çıkarsınız. Halkımızın parası ve imarı yönetilecek. Yerel yöneticiler halkımızın emanetçisidir. Vatandaşımızın geçici olarak verdiği yetkiler ile vatandaşlar adına çalışmalar yapılıyor. Bir yerel yönetici mesai arkadaşından, yaptığı işlerden sorumludur. Düzgün işin kaybedeni olmaz” ifadelerini kullandı.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]