Zeki Kovar, Sapanca Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

AK Parti il yönetim kurulu üyeliğinde görev yapan Zeki Kovar, Sapanca Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Elagante Cafe'de düzenlenen basın toplantısında belediye başkan aday adaylığını açıklayan Zeki Kovar, Sapanca ilçesini bir marka şehri haline getireceğini söyledi.

Zeki Kovar Kimdir?

1967 yılında Kurtköy’de doğdu. İlkokulu Kurtköy’de tamamladıktan sonra 1979-1980 öğretim yılında Sakarya İmam - Hatip Lisesi’ne başladı. 1986 yılında bu okuldan mezun oldu.

Vatani görevini 1992 yılında tamamladıktan sonra 1993 yılında evlendi. 4 çocuk babası. 1994 yılında kurduğu şirketle ağırlıklı olarak Sapanca'da inşaat, emlak ve dekorasyon işleriyle uğraştı.

1999 - 2002 yıları arasıda Fazilet Partisi’nden Kurtköy Belediyesi Meclis Üyeliği, 2002-2004 yılları arasıda AK Parti Kurtköy Kurucu Belde Başkanlığı, 2002-2009 AK Parti Kurtköy Belediye meclis üyeliği ve 2006-2008 yılları arasıda da AK Parti il yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Birçok katıldığı seminerleri başarıyla tamamladı.

Kendisiyle ilgili sorulan soruları ise şöyle yanıtladı:

Neden Aday Adayı Oldunuz?

Yaklaşık 15 yıldır belediyecilik ile ilgilenmekteyim. İki dönemdir belediye meclis üyeliği yapıyorum ve yerel yönetimler hakkında yeterince tecrübe kazandığıma inanıyorum. Bu tecrübemi artık belediye başkanı olarak hizmete dönüştürmek düşüncesindeyim. Bu yüzden de Adalet ve Kalkıma Partisi’nden Sapanca Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldum. Ciddi, sosyal, misyon ve vizyon sahibi AK belediyecilik için bu göreve talibim.

Belediyecilik Sevda İşi midir?

Hizmet iş; özveri, insanları anlamak ve problem çözmek konusunda dert edinmektir. Biz bunu yılarca çeşitli kademe ve görevlerde severek yaptı. Evet bu iş gerçekten bir sevda işidir. İnsanların derdiyle dertlenmek sevinciyle sevinmek beni mutlu ediyor. Bu yüzden de bu iş bir meslek değil daha çok bir sevda işi olarak görüyorum. Şimdiye kadar "Sizin efendiniz sizin kölenizdir." prensibiyle hareket eden bir kişi olmaya çalıştım. Şimdi de bu prensibi Sapanca halkına belediye başkanı olarak sunmak istiyorum.

Hedefiniz Nedir?

Hazırlamış olduğumuz projeleri hayata geçirmek için heyecanlıyız. Sapanca'yı daha kalkındıracak fikirlerimiz var. Hedefimiz Sapanca'yı hakettiği şekilde anılacak bir marka yapmak. Bunun için gerek teknik gerek sosyal gerekse vizyon olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Eğer aday olur ve seçilirsek bütün bu hazılıkları sonucu Türkiye'nin en AK Belediyesi Sapanca olacaktır.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]