Zafer Bayramı'nın 87. Yılı Sakarya'da Böyle Kutlandı

Sakarya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Sakarya'da da törenlerle kutlandı.

Adapazarı Kent Meydanı'nda ilk tören Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Atatürk Bulvarı'na alınan tören Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun askeri bir araca binerek halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen İstihbarat Kurmay Binbaşı Burhan Turhan, günün anlam ve önemini anlattı. Turhan, 30 Ağustos tarihinin şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun en büyük zaferlerinden biri olduğunu söyledi.   
Ya İstiklal Ya Ölüm

Turhan, Balkan Savaşı ve 1. Dünya Savaşı yenilgisiyle Osmanlı İmparatorluğu'nun çökmeye başladığını belirterek, Sevr Antlaşması ile düşman devletlerin Türk topraklarını aralarında paylaştıklarını ve Türk milletini vatansız bırakmayı amaçladıklarını ifade etti.

Asırlardır hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin ulu önder Atatürk'ün önderliğinde Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını ifade eden Turhan, şunları söyledi:
"Alınan başarıların ardından Türk ordusu zafere ulaşmıştır. Türk milleti dünyada eşi görülmemiş vatan ve bağımsızlık aşkıyla varını yoğunu ortaya koyup Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek ayağa kalkmış. Ölümü esarete tercih edeceklerini insanlığa haykırmıştır. Türk milleti istiklal ve bağımsızlığına ne kadar büyük bir imanla bağlı olduğunu, hiçbir kuvvetin ona baş eğdiremeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya kanıtlamıştır."
Kahramanların Payı Büyüktür

Bu zaferin kolay elde edilmediğini anlatan Turhan, sözlerine şöyle devam etti:
  "Vatan uğruna çok şehit verilmiştir. Bu zaferde Sakarya halkının da çıkardığı kahramanların payı büyüktür. 30 Ağustos tarihi kan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun en büyük zaferlerinden biridir.''

AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, sivil ve askeri erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaşın çocuklarıyla birlikte ilgiyle izlediği tören coşkuyla sürdü. Askerler, gaziler, askeri araçlar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait araçlar ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı araçların geçişiyle tören sona erdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]