Yüzlerce Dönüm Tarım Arazisi Sular Altında Kaldı

Söğütlü ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Yurt genelinde etkili olan yağışlar Sakarya'da tarım arazilerini sular altında bıraktı.

Sağanak yağış nedeniyle Söğütlü ilçesine bağlı Akçakamış ve Fındıklı köylerindeki tarım arazilerini su bastı. Sular altında kalan tarım arazilerinin büyük çoğunluğunda mahsul olmadığı belirtildi. Su baskınının sökümü yapılmayan pancar arazilerinde hasadı geciktireceği ifade edildi.

Söğütlü İlçe Tarım Müdürü Avni Kaya, su baskınının yaşandığı Akçakamış ve Fındıklı köylerinde mısır ekili arazilerin yüzde 70'i, şeker pancarı ekili arazilerin ise yüzde 50'sinin hasat edilmiş durumda olduğunu söyledi.

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar ise sağanak yağış nedeniyle bazı tarım arazilerini su bastığını kaydetti. Yağışların tarımsal açıdan çok faydalı olduğunu kaydeden Çakar, "Çok yağmur yağdı. Kısmi olarak bazı tarım alanlarını su bastı. Bu önemli değil. Su altında kalan tarım arazilerinin büyük bir bölümünde hasat daha önce yapılmıştı. Suyun mısır ve pancar ekili alanlara vereceği bir zarar yok. Korkulacak bir durum yok. Sadece pancar sökümü yapılacak yerlerde hasadı geciktirecek. Yağan yağmur su havzalarını doldurdu. Tarımsal açıdan iyi bir yağış oldu." dedi.

Öte yandan Çark Deresi'nin taşması sonucu Akçakamış Köyü mezarlığının bir bölümü de sular altında kaldı. Derenin taşması nedeniyle Akçakamış köyü ve Fındıklı köyü arasındaki ulaşım traktörlerle sağlanıyor. Küçük araçlarla ulaşım çevre köylerden

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]