Yürüyebilmek için ameliyat oldu, bacağını kestiler!

Söğütlü İlçesi\'nde oturan Nihat ve Selma Uysal çiftinin doğuştan engelli çocuğu 11 yaşındaki Umut Uysal\'ın, daha rahat yürüyebilmesi için bacağına kas gevşetme ameliyatı yapıldı.

Sağ bacak, 15 gün sonra kangren teşhisi ile kesildi. Umut\'un babası ameliyatı yapan doktor aleyhine açtığı davayı da kaybetti.

Belediyede otobüs şoförü olan Nihat Uysal, doğuştan engelli oğlu Umut\'un tedavisi için 8 yıl uğraştı. Bu tedaviler sonunda doktorlar Umut\'un daha rahat yürüyebilmesi için sağ bacağına kas gevşetme ameliyatı yapılmasını önerdi. 2011 yılında İstanbul\'da özel bir hastanede yapılan ameliyattan 1 gün sonra taburcu edilen Umut Uysal, 4 gün sonra ailesinin sağ bacağında gördüğü morarma üzerine ameliyatın yapıldığı İstanbul\'daki özel hastaneye götürüldü.

Umut Uysal\'ı ameliyat eden ortopedi uzmanı, iddiaya göre alçının açılamayacağını belirterek çocuğu yakınları ile birlikte Sakarya\'daki evine gönderdi. Umut Uysal, ağrı ve morarması artınca 4 gün sonra yeniden İstanbul\'daki özel hastaneye götürüldü. Doktorlar bacağının kangren olduğunu belirterek çocuğu hastaneye yatırdı. Doktorlar tarafından önce anjiyo yapılan Umut Uysal\'ın yaşamsal tehlike oluşturduğu için sağ bacağı alt kısmının kesildi.

\'Takipsizlik kararı\'

Çocuğunun bacağının kesilmesi üzerine Nihat Uysal hastane ve doktordan şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Adli Tıp Kurumu\'ndan ameliyatta kusur olmadığına ilişkin rapor verince suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi.

Doktorların Umut\'un iyileşeceğini söylemesi üzerine ameliyata razı olduklarını belirten Nihat Uysal, "Ameliyata alacağız, 2 ay sonra buradan top oynayarak çıkacak denildi. Her şeyin bir anda gelişti, ne olduğunu anlayamadık. Şikayetçi olmamamız için para teklif ettiler. Biz yargıya gittik ama takipsizlik verildi. Bu işin peşini bırakmayacağım, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi\'ne kadar gideceğim" dedi.

Anne Selma Uysal da çocuğunun bacağının kesilmeden önce kendi ayağının üstüne durabildiğini belirterek, "Çocuğumu elinden tutarak merdivenlerden çıkıyordum. Onunla devamlı geziyorduk. Kendi ayaklarının üstünde duruyordu. Bacağı kesilmeden bisiklete binebiliyordu, şimdi engelli arabası kullanmak zorunda. Doktorların ceza almasını istiyorum" diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]