Yurtta Kar Yağışı Beklentisi

Ulaştırma Bakanlığı, yoğun kar yağışı beklenen bölgelerdeki Karayolları Genel Müdürlüğü birimlerini hazırlıklı olmaları yönünde uyardı.  
 
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden aldıkları verilere göre, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in kimi kesimleri, Erzurum-Erzincan hattında ve yurdun kimi bölgelerinin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklendiğini söyledi.

Kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması ve sürücülerin mağdur olmaması için Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı birimlerin gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Soluk, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ilgili bölge müdürlüklerinin, her türlü önlemi almaları ve hazırlıklı olmaları yönünde uyarıldığını bildirdi.

Sürücülere kar lastiklerini takmaları ve zincirsiz trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunan Soluk, ''Kar yağışı nedeniyle yolların tıkanmasını beklemiyoruz. Ancak kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kazalar meydana geliyor. Özellikle etkili kar yağışının beklendiği bölgelerde trafiğe çıkacak sürücülerimiz tedbirli olsun. Sürücülerimiz önlemlerini alsınlar ki olumsuz hava koşulları nedeniyle ne kendileri mağdur olsunlar, ne de başka sürücüleri mağdur etsinler'' dedi.
 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]