Yunus Çiloğlu'ndan sertifika töreni

Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanının Almanya ve Polonya’da gerçekleştirdiği projenin katılımcılarına sertifika töreni düzenlendi.

Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri alan şefi Esin Yalçin tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Leonardo da Vinci IVT Staj Projesi kapsamında Almanya ve Polonya’da ikişer hafta staj yapan öğrencilere sertifikaları, Yücel Ballık Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle dağıtıldı. Projeye katılan öğrencilerin velilerinin de hazır bulunduğu programın açış konuşmasını yapan Müdür Başyardımcısı Cahit Orhan Ölmez, “Yunus Çiloğlu ailesi olarak amacımız, hem mesleki hem kültürel açıdan iyi eğitim almış bireyler yetiştirmektir. Biliyoruz ki, okulumuzun şartları ne kadar iyi olursa, eğitim-öğretim faaliyetleri ne kadar başarılı olursa, mezunlarımızın niteliği ve kendilerine güveni de o kadar yüksek olmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen projemiz, harcanan zamana ve emeğe fazlasıyla değen çok güzel bir çalışma oldu. Katkısı bulunan herkese okulumuz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Projeyle ilgili slayt gösterisinin sunulduğu törende, proje koordinatörü Esin Yalçin ise proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yalçin, konuşmasında “Projemizin ilk etabı 4 ve 19 Nisan tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirildi. İkinci etabı ise 4 ve 18 Mayıs tarihleri arasında Polonya’nın Wroclaw şehrinde gerçekleştirildi. projemizin ana konusu ‘pastacılık’ olduğu için, staj görülen işletmelerin hepsi fırın ve pastanecilik hizmetleri veren kuruluşlardı. Hafta içi her gün staja giden öğrencilerimiz, bu süreçte Avrupa’daki ekmek ve pasta çeşitlerini yerinde görme ve uygulama imkânı buldular.  Böylece okulda gördükleri eğitimi, Avrupa ülkelerinde gördükleri staj ile zenginleştirdiler. Bilgi ve kültürlerine, yabancı bir ülkedeki gözlem ve deneyimi de katmış oldular. Tüm bu süreç boyunca projeye katkısı sunan, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, refakatçi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Törende, öğrencilere Avrupa’daki proje ortaklarından ve yabancı dil kursundan alınan sertifikalar, işletmelerin verdiği bonservisler ve okul tarafından düzenlen katılım sertifikaları takdim edildi. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]