Yunus Çiloğlu öğrencileri, staj için Almanya'ya gitti

Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri pastacılık alanında hizmet veren kuruluşlarda staj yapmak için Almanya’ya gitti.

Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri, iki haftalık bir staj programı için Almanya’nın Berlin şehrine gittiler. Alan şefi Esin Yalçın tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı’nca Leonardo da Vinci IVT Staj Projesi kapsamında kabul ve destek gören “Değişik Ülkeler, İmgesel Tatlar” projesi için Berlin’e giden 30 öğrenci, burada pastacılık ve unlu mamüller alanında üretim yapan farklı kuruluşlarda staj görecekler. Proje Koordinatörü Esin Yalçın, Berlin’deki stajla ilgili olarak öğrencilerin teorik bilgileriyle mesleki becerilerini zenginleştirebilecekleri bir çalışmanın yapılmasını amaçladıklarını ifade etti.

Hem alanlarıyla ilgili yabancı bir ülkede uygulamalı eğitim görme hem de başka bir ülkenin sosyal ve kültürel hayatını yerinde tanıma imkânı bulacak olan öğrenciler, staj süresi boyunca Almanya’daki pastacılık tekniklerini ve pastane ortamındaki uygulamaları yaparak, yaşayarak öğrenecekler. Öğrencilere Berlin’deki staj süresince müdür başyardımcısı Cahit Orhan Ölmez ile öğretmenler Hülya Coşkuner, Mücahit Aras, İlkay Şahözkan ve Beytullah Önce eşlik ediyor. Proje Koordinatörü Esin Yalçın, çoğunluğunu 12. Sınıf öğrencilerinin oluşturduğu proje grubunun, Berlin’de alacakları eğitimin her aşamasını dikkatle planladıklarını söyledi ve bunun öğrenciler açısından eşsiz bir fırsat olacağını belirtti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]