Yosi Mizrahi, Yağmur Kaşifoğlu ve Demet Şaşmaz İlimiz'de

Ünlü televizyon ve dizi oyuncuları Yosi Mizrahi, Yağmur Kaşifoğlu ve Demet Şaşmaz, Türkiye’de hem TV hem de tiyatro ile uğraşan oyuncuların cüzdan ve vicdan dengesini çok iyi sağlaması gerektiğini söylediler.

"Tv Cüzdan, Tiyatro Vicdan İşi”

Hülya Sürücü ile Detay Programı’na konuk olan ünlü oyuncular, “Bu iş teraziye benzer. Terazinin bir tarafında vicdan, bir tarafında cüzdan vardır. Televizyon işin cüzdan tarafıdır, tiyatro ise vicdan tarafıdır. Dengeyi sağlayamazsanız, vicdan ile cüzdan arasında sıkışıp kalırsınız” dediler.

89.3 Radyo Net’de Detay Programına konuk olan (ESEK) Espri Standartları Enstitüsü oyuncuları Yosi Mizrahi, Yağmur Kaşifoğlu ve Demet Şaşmaz, yerelde tiyatro ile uğraşan sanatçılar gibi profesyonel olarak bu işi yapanların da benzer şekilde sıkıntılar çektiklerini söyledi.

Popüler olanlar tiyatro ile uğraşalı

“TV’de gördüğü adamı sahnede görmek isteyenler tiyatroya geliyorlar” diyen Yosi Mizrahi, Yağmur Kaşifoğlu ve Demet Şaşmaz, “TV dizilerinde popüler olan herkes muhakkak bir gün tiyatroyla uğraşmalıdır, sahnenin tozunu yutmalıdır. Çünkü şunu fark edeceklerdir, hiçbir TV dizisi sahnedeki heyecanı kimseye veremez.”

Ünlü oyuncular şunları söyledi: “Bu yol çok zorlu bir maratondur. Bu maratonun sonunu görmek istiyorsanız nefesinizi iyi ayarlamalısınız. Sadece tiyatro sahnesine bağlı kalmamalısınız. Bu işi teraziye benzetiyoruz, Tiyatro işin biraz daha vicdan tarafıdır, televizyon biraz cüzdan tarafıdır. Arada bir vicdanınızla, arada bir de cüzdanınızla muhatap olacaksınız. Yani dengeyi çok iyi kurmak lazım.”

Oyunculuk yaşam felsefesidir

Oyunculuğun bir meslek olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizen Yosi Mizrahi, Yağmur Kaşifoğlu ve Demet Şaşmaz, Detay Programında ayrıca “Oyunculuk yaşam felsefesidir” dediler.
“Bu iş zorlu, meşakketli bir iştir ve sevmek gerekiyor. Oyunculuk meslek değil, yaşam felsefesidir. Onunla yatıp onunla kalkmalısınız. Gelen gençlerin çoğunda sevgi ateşini görüyoruz. Usta çırak ilişkisi önemlidir. Tiyatronun her kategorisinde yer almak zorundasınız. Yeri gelecek çaycı olacaksınız, yeri gelecek sırtınızda dekor taşıyacaksınız. Ben sadece sahnede varım demek yetmez. Bu işi aşkla yapmalısınız. Egolarınızı bir tarafa bırakacaksınız ve sahneye öyle çıkacaksınız”
13 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]