Yönünü kaybeden izciler 5 saat sonra bulundu

Pamukova İlçesi\'ndeki Bakacak Mevkii\'nde bulunan Uzan ailesinin eski çiftliğinde kamp yapan İstanbullu 58 izci, yürüyüşe çıktıkları İnönü Yaylası\'nda kaybolunca, jandarma alarma geçti. İzciler ve 2 öğretmen yaklaşık 5 saat sonra jandarma ekiplerince bulundu.

Pamukova İlçesi\'ndeki Bakacak Mevkii\'ndeki daha önce Uzan ailesine ait olan, TMSF tarafından devralındıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı\'na verilen çiftlikte, dönemler halinde çeşitli illerden gelen öğrenciler kamp yapıyor. Son olarak İstanbul Üsküdar\'dan gelen ilkokul öğrencisi 58 izci, İnönü Yaylası\'nda gözetmen iki öğretmenleri ile birlikte sık ormanlık alanda yönlerini kaybetti. Telefonlarla uzun süre izcilere ulaşılamayınca Pamukova İlçe Jandarma ekiplerine haber verildi. Sevk edilen timler, saatler sonra 58 küçük izciyi, Kemaliye Mahallesi İncecikova Mevkii\'nde buldu.

Yollarını kaybeden izciler, cep telefonlarının kapsama alanı dışında kalması nedeniyle yardım isteyemedikleri ve paniğe kapıldıklarını anlattı. İzciler Jandarma ekipleri tarafından bulundukları yerden alınarak  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından izci kampı olarak kullanılan Uzanların eski çiftliğine getirildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]