Yoksulların yüzü toplumsal yardımlaşma marketiyle gülüyor

Adapazarı ilçesinde belediye tarafından hizmete açılan, giyimden yiyeceğe, çocuk mamasından hasta bezine kadar birçok ihtiyaç maddesinin bulunduğu toplumsal yardımlaşma marketi, ramazanda yoksulların yüzünü güldürüyor.  

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AA muhabirine, ihtiyaç sahipleriyle ilgilenmek zorunda olduklarını belirterek, hayır yaparken yardımları rencide etmeden ulaştırmak gerektiğini söyledi.

Dişli, yardımlaşmada koli sisteminin epey zamandır yaygın olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biraz sıkıntılar olduğunu fark ettik. Ondan dolayı \'daha başka ne yapabiliriz\' diye araştırma yaptık. Büyük bir market kurmaya karar verdik. Burada normal marketteki alışveriş reyonları gibi bütün sistem kurulmuş vaziyette, pırıl pırıl bir mekan. Mağdur insanlar, kartlarıyla  buraya geliyor, alışverişlerini yapıyor. Aylık yetecek malzeme, kartlarda hesaplanmış vaziyette. Neyi arzu ediyorlarsa o limiti, istemiş oldukları malzemelerle ilgili kullanıp buradan alışverişlerini yapıyorlar."

Sistemli şekilde mağdur insanlara hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Dişli, vatandaşların da uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi.


Dişli, yardım marketlerinin sadece belediyelerin sorumluluğunda olmaması gerektiğini ifade ederek, "İstiyoruz ki insanlarımız da gerekli yardımları yapsın. Burası, zenginden fakire ulaştırma noktasında merkez olsun. İşler, çok istediğimiz şekilde gelişmedi, yardım edenler var ama yeterli değil" şeklinde konuştu.

Markette giyimden yiyeceğe, çocuk mamasından hasta bezlerine kadar birçok yardım malzemesinin bulunduğunu aktaran Dişli, hayırseverlerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]