Yoksul 700 Kişi Her Gün Güneş Yemek ile Doyuyor

T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün finanse ettiği yoksullara yemek yardımı projesi kapsamında Osman Nuri Bayrak'a ait Sakaryalı bir firma olan Güneş Yemek bu işin Sakarya imaretini üstlendi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz yıllardan beri Sakarya ahalisi tarafından iyi tanınan Osman Nuri Bayrak SakaryaRehberim'e şu açıklamalarda bulundu.

"Yoksullara yardım eden bir projede yer almaktan onur duyuyoruz. Biz bu işleri para kazanma maksadı olmadan sadece bu projeye bizim de bir katkımız olsun diye yapıyoruz.

Yemek götürdüğümüz yoksul ailelerin yüzündeki sevinci görmek bize yaptığımız işin yorgunluğunu unutturuyor ve bütün iş adamlarına tavsiye ediyoruz; onlar da ticari işlerini devam ettirirken bu şekilde işletmelerinin bir bölümünü hayır işlerine adasınlar. Sonuç itibariyle insanın yanına sadece bunlar kalıyor."

"Peki diğer yoksul aileler sizden nasıl yardım alabilir" şeklinde sorduğumuz soruya Osman Nuri Bayrak şu şekilde cevap verdi;

"Bizim yoksul kişiler için kullandığımız maksimum sayı 700'dür ve şu an tam 700 kişinin kapısına yemek götürmekteyiz. Her ay sonu değerlendirme yapıp; kişilerden ölen, evlenenleri listeden çıkartıp sırada bekleyenleri yemek listesine dahil etmekteyiz. Yalnız şu an sırada bekleyen yüzlerce aile var.

Yine de çok ihtiyacı olan aileler bağlı oldukları mahalle muhtarlıklarına gidip, ihtiyaç sahibi olduklarını belgelendirdikleri takdirde firmamızla irtibata geçebilirler..."

Adres: Kozluk Mh. 48 Sk. No: 54/2 Bekirpaşa Erenler / Sakarya

Tel: 0 264 3535735 - 0 506 7934796

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]