YÖÇEYDER'in Hazırladığı Programda Gözyaşları Sel Oldu

YÖÇEYDER tarafından Erenler Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve duygulu anların yaşandığı “Kutlu Doğum Haftası” programında, gözyaşları sel oldu.

Sakarya Yetim Öksüz Çocukları Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (YÖÇEYDER); Allah’ın Resulü Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) ’in dünyaya teşriflerinin 1438’inci yıldönümü nedeniyle, muhteşem bir “Kutlu Doğum” gecesi düzenlendi.

Duygulu Anlar Yaşandı

Yetim Çocuklar tarafından Kur’an-ı Kerim’den ayet ve tercümesi okundu. Eski Radyoculardan Sakaryalı Arda Tanıl’ın kendi sesiyle duygulu şiirin yer aldığı slayt gösterisiyle fotoğraflarla YÖÇEYDER’in anlatıldığı gecede konuşma yapan YÖÇEYDER Başkanı İsmail Eminler; yetimlere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, destek veren ve geceye katılan herkeze teşekkür etti.

Sahneye çıkan Yetim minik kızlardan oluşan YÖÇEYDER İlahi Grubu; Salat-ı Şerif ve ilahiler okuyarak, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) olan sevgilerini dile getirdi. Lokman Hekim Cami İmamı Ali Altuntaş; Ney dinletisiyle de geceye ayrı bir renk kattı.

Huşu İçinde Geçti

Duygulu anların yaşandığı ve YÖÇEYDER gönüllüleri Nurşen Gürarda ile Feyza Yılmaz’ın ev sahipliğini yaptığı, huşu içinde geçen geceye; İl Müftüsü Sinan Cihan, ADASU Genel Müdür Yardımcısı Naci İris, MUSİAD Şube Başkanı Necati Atalay, Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Aydın, Ali Akdeniz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Bayraktar, SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz, SİMDER Başkanı Nafi Özdin, Orhan Cami İmam Hatibi Mustafa Aydın, Araştırmacı Yazar Cevat Topkara, sevilen okul müdürlerinden Naci Doyuk, aileler ve çok sayıda YÖÇEYDER dostları katıldı.

Vefalı Biri

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Ali Hüsrev tarafından “Peygamber Efendimizin Eşsiz Yönleri” konulu konferans verildi. Allah’ın Resulü Peygamber Hz. Muhammed’in (S.A.V) her yönüyle tek ve eşsiz olup benzerinin bulunmadığını dile getiren Yrd. Doç. Dr Ali Hüsrev; “O, anne karnında üç ay 5 yaşında annesini ve 8 yaşında dedesini, desteğe en büyük ihtiyaç olduğu zamanda amcasını ve hayatında 6 çocuğunu kaybetmiştir. Biz bunları üst üste kaybetsek, adeta dengemizi kaybederiz. Onun dünyaya gelmeden imtihanı başlayarak, ölünceye kader devam etmiştir. Oda bunu inanç olarak benimsemiştir. O 13 yıllık Mekke hayatında üç yıl boyunca boykota maruz kalarak, hep işkence görmüştür. Ama bunun hepsinin Cenab-ı Allah’ın kerametiyle olduğunu bilmekte ve herkeze anlatmıştır. Çünkü sabırlı ve vefasızla o eşsiz bir öğretmendi. Onun hangi yönüyle bakılırsa bakılsın, kendisi için hiçbir zaman öfkelenmiyor, ilk vahiyle birlikte iyi bir yönetici olmuştur. Her zaman ve her konuda herkesin son sözüne kadar dinliyor ve yardımcı oluyordu. Çevresindeki her şeyi ile barışıktı. Her eşyasını canlı gibi görür ve onları isimlendirmişti. Zamanı kullanmakta eşsiz, her yönüyle incelendiğinde, sanki 23 yılık peygamberlik hayatında, o yönüyle ilgilendiğini anlaşılmaktadır. Peygamberimiz, düşmanı karşı bile insaflı ve vefalıydı. İlk anında nasılsa, son anında da öyle idi. Üç ay hurma ve su ile oruç tutan biriydi. Peygamberimiz, herkeze ‘Allah görüyor’ vicdanını yerleştirmiştir” diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]