Yıllardır batık olan gemi tehlike yaratıyor

Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı\'nın, 2004 yılında Kocaali ilçesinde akaryakıt kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda, kaçak mazot ele geçirilen ve el konan gemi, bağlı bulunduğu Karasu Yenimalle\'de Sakarya Nehri\'nde suya gömülmeye başladı.

Motorları çalındığı öne sürülen geminin balıkçılar için büyük tehlike yaratıyor. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer yaptığı açıklamada, geminin tehlike oluşturduğu için kaldırılmasını istedi. Geminin, hem görüntü kirliliği yaptığını hem de çevredeki balıkçı tekneleri için tehlike oluşturduğunu ifade eden Sezer, "Büyük bir kısmı suya gömülen gemi, batmadan buradan çıkarılması gerekiyor. Fırtınalı havada gemi çevre için büyük tehdit oluşturuyor. Balıkçı arkadaşlarımız gece gelirken zaman zaman batık gemiye çarpıyorlar. Yetkililere defalarca söyledik ama mahkemelik olduğu için burada bekletiliyor" dedi.

Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı\'nın 2004 Aralık ayında Sahil Güvenlik Komutanlığı ile ortaklaşa düzenlediği operasyonda, Karadeniz\'de kıyıya yanaşan yabancı bandıralı bir gemiden kaçak mazot çeken 8 kişi yakalanmıştı. Kaçakçılıkta kullanılan Alize adlı 160 grostonluk gemide 2 adet zula tabir edilen yaklaşık 40 tonluk bölme bulunmuştu. Yaklaşık 30 ton kaçak mazot ele geçirilen gemiye el konmuştu.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]