Yıllardır aradıkları şifayı Sakarya'da buldular

İzmirli Ümit Yokuş (45) ve Bursalı Tarık Boyacı (43) uzun süredir tedavi gördükleri “ankılozanspondilit “ rahatsızlığından SEAH Ortopedi ve Travmataloji Kliniğinde görevli Doç. Dr. Mustafa Erkan İnanmaz ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla kurtuldular.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinden Doç.Dr.M.Erkan İnanmaz, ciddi kamburluk şikayeti olan iki hastayı sağlığına kavuşturdu.
Yapılan cerrahi müdahale ile omurga eğriliği düzeltilen hastalar, ameliyattan bir gün sonra ayağa kalkıp yürümeye başladı. Yüksek felç riski nedeniyle pek çok hekimin kaçındığı omurga eğriliği ameliyatlarında Doç.Dr.İnanmaz ve ekibinin uyguladığı teknik, kamburluğu bulunan hastalara umut oldu. Uzun süredir ankılozanspondilit tedavisi gören Ümit Yokuş, 2012 yılında İzmir’de bir hastanede skolyos ameliyatı geçirdiğini ancak şikâyetlerinin geçmediğini söyledi. Geçirdiği operasyonla omurgasına platin takılan Yokuş, ağrılarının ve omurga eğriliğinin zaman geçtikçe artarak devam ettiğini ifade etti. Üyesi oldukları ASHAD (AnkilozonSpondilit Hastaları Derneği) sayesinde rahatsızlıkları ile alakalı güncel bilgileri sürekli takip eden hasta Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmataloji Kliniğinde görevli Doç Dr. İnanmaz’a ulaşarak cerrahi operasyon geçirdi.  4 saat süren operasyonun ardından ertesi gün ayağa kalkan ve yürüyen hastanın sağlık durumunun oldukça iyi olduğu 1 hafta içerisinde de taburcu olacağı açıklandı.

"Fotoğraf çektirmek istemiyordum"


Geçirdiği operasyon sonrası duygularını paylaşan Ümit Bey “ Tamirci olarak çalıştığım için rahatsızlığımı ağır işler yapmama bağlıyordum, meğer bu genetik bir rahatsızlıkmış. Benim ailemde amcamda da bu rahatsızlık varmış. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçirdiğim operasyondan sonra değerli hocamız ve ekibi sayesinde şikayetlerimden kurtuldum. Burada bizi çok iyi karşıladılar, hastane çalışanları çok ilgili güler yüzlüydü.
Operasyon öncesi yürüyemiyordum;  ayakta duramıyor, dizlerimi bükemiyor hatta nefes almakta dahi güçlük çekiyordum. Tavana, karşıya bakamıyor, elimi dahi yukarıya kaldıramıyordum. Fotoğraf bile çektirmek istemiyordum. Geceleri iki yastıkla yatabiliyordum. Çoğu AS hastası bu operasyonun ücretli yapıldığını düşünüyor; ama bu ameliyat sosyal güvencesi olan herkese ücretsiz olarak yapılıyormuş.

Şifayı Sakarya'da buldu

Bursa’da yaşayan 1995 yılından buyana rahatsızlık çeken Tarık Boyacı(43) da Ümit beyle aynı gün Doç. Dr. İnanmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

AS hastası olan Tarık Boyacı geçirdiği başarılı operasyonun ardından ;”Eğilmiş bir haldeydim beni tekrar 10-15 yıl öncesine götürdü bu operasyon, son olarak eşimle evlendiğimiz gece dans etmiştik, tamamen iyileşeyim bol bol dans edeceğim” dedi. Hastanede tedavi gördükleri süre içerisinde kendilerini evlerinde gibi hissettikleri ifade eden her iki hasta, başta Doç.Dr.İnanmaz ve ekibi olmak üzere Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde çalışan tüm personele teşekkür etti.

"AS hastalığı romatizmal ve genetik"


Gerçekleştirdiği başarılı operasyonların ardından açıklama yapan Doç.Dr. İnanmaz ; ankilozanspondilit hastalığının romatizmal  ve genetik kökenleri olan bir rahatsızlık olduğunu kaydederek; "Vücudun kendi bağışıklık sisteminin eklem ve bağ dokusuna karşı geliştirdiği bir yanıtla eklemlerin zamanla donmasıyla kendini gösteriyor. En çok omurgayı tutuyor. Zaman içinde bu hastalığa sahip olan kişilerde omurga da eğilme ve öne doğru sabitlenmiş bir kamburluk oluyor. Kendilerini bir daha düzeltemiyorlar. Müdahale edilmeseydi bu hastaların omurgaları, kemik erimeleri de olduğu için çok kolay kırılırdı.  Bu hastalarda omurganın düzeltilmesini hem risklerin azaltılması hem de kişinin görüntüsünün iyileşmesi, yaşam kalitesinin artması açısından önemsiyoruz" diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]