Yıllar Sonra Gelen Mutluluk

Tüp bebek yöntemiyle çocuğa kavuşan aileler, Sakarya'da düzenlenen yemekli etkinlikte bir araya geldi. Yıllarca çocuk hasreti çeken çiftler yemek yiyip sohbet ederken, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen çocuklar da doyasıya eğlendi.

Sakarya'da faaliyet gösteren Ada Tıp Hastanesi, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan ailelere yönelik etkinlik düzenledi. Çiftlik Izgara'da gerçekleştirilen etkinliğe, uzun yıllar sonra bebek sahibi olan aileler büyük ilgi gösterdi. Ada Tıp Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Dr. Ayşe Aytoz, merkezlerinde tedavi görerek, çocuk sahibi olan ailelerle bir araya gelmekten mutlu olduklarını belirterek, "2004 yılından bu yana tüp bebek merkezimizde yaklaşık 10 bin aileyi muayene ettik. Yaklaşık 250 aile, tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi oldu. Bugün emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Çok mutluyuz." dedi.
5 yıl sonra çocuk sahibi olan Adapazarlı Şahin (34) - Kadriye (33) Türkan çifti, "Çocuğumuz olmuyordu. Ada Tıp, yardımıyla çocuk sahibi olduk. 5 yıl çocuk hasreti çektik. Ancak Hazalımız'a kavuştuk. Çok mutluyuz. İkinci çocuğu istiyoruz." diyerek mutluluklarını dile getirdi.

Düzceli Yeşildağ çifti ise tam 17 yıl beklemiş çocuk sahibi olmak için. Birçok doktora gitmelerine rağmen sonuç alamayan Yeşildağ çifti, son olarak çareyi Ada Tıp Hastanesi'nde denedikten sonra Mehmet Ali ile Yağmur adlı ikiz bebek
sahibi olmuş. 17 yıl çocuk hasreti çektiklerini ifade eden Temel (42) - Hacer (36) Yeşildağ çifti, "Çocuğumuz olmuyordu. Ada Tıp Hastanesi'nde tedavi gördük. 17 sene sonra ikiz bebeklerimiz oldu." dedi.
Sakarya'nın Dokurcun Beldesi'nde yaşayan Cengiz (42) - Nazmiye Çekir (42) de yıllar sonra çocuk sahibi olanlardan. Tam 18 yıl çocuk sahibi olmak için beklediklerini ifade eden Çekir çifti, "Yıllar sonra tüp bebek yöntemiyle Fatih adında bir çocuk sahibi olduk. Çok sevindik. Umudun olmadığı bir anda, çocuk sahibi olmak anlatılır gibi değil. Çölde su bulmak gibi bir şey." diye konuştu.

Etkinliğe katılan aileler, etkinlikte Sakarya'nın meşhur Kazımpaşa köftesini yerken, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen çocuklar, parkta doyasıya eğlendi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]