Yıldız Sülalesi Arifiye'de Toplandı

Türkiye'nin en geniş ailelerinden biri olan Hacı Düla Oğulları Yıldız Sülalesi, 1.Geleneksel Aileler Buluşmasını Arifiye Ormanı'nda gerçekleştirdi.  

Yapılan araştırmaya göre kökleri 1750'li yıllara dayanan Yıldız Sülalesi'nin ilk buluşmasına 1000 dolayında aile üyesi katıldı. Büyük bir çoğunluğu Adapazarı, Gölcük, İstanbul, Trabzon, Samsun, Erzurum ve Çorum Osmancık'ta yaşayan Hacı Düla Oğulları Yıldız Sülalesi'nin buluşmasına Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu da katıldı. Arifiye'de oturan Mehmet Yıldız ve Ali Maksud Yıldız'ın organize ettiği aileler buluşmasında yıllardır birbirlerini görmeyen akrabalar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Toplantıda en büyük ilgiyi Hacı Düla Oğulları Yıldız Sülalesi'nin yaşayan en büyük aile üyesi 95 yaşındaki Mevlüt Yıldız gördü.

Arifiye İl Ormanı'nda geniş bir alanda toplanarak piknik yapan Yıldız Sülalesi'nin ilk buluşmasında yemekler yenildi, yöresel oyunlar oynandı, özlem dolu sohbetler yapıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden Adapazarı'na akrabalar buluşmasına gelen aile üyelerinin toplantısında küçük çocuklarda unutulmadı. Yıldız Sülalesi'nin en küçük üyeleri kendileri için özel kurulan şişme balonlarda ve kaydıraklarda gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Akrabaların buluşmasını organize eden Mehmet Yıldız, her yıl düzenlemeyi düşündükleri buluşmanın ikincisi için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]