Yıldırım: "Milli Görüş Yönetimine İhtiyaç Var"

Saadet Partisi Adapazarı belediye başkan adayı EyüpYıldırım, Adapazarı’nın milli görüş belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi gerektiğini öne sürdü.

Hür Fm’de Hülya Sürücü’nün hazırlayıp sunduğu Detay Programı’na konuk olan Yıldırım, bu kentin Saadet Partisi’ne ve milli görüş belediyecilik anlayışı ile yönetilmeye ihtiyacı olduğunu iddia etti.

ADAPAZARI’NA YENİ SOLUK LAZIM

Saadet Partisi Adapazarı Belediye Başkan adayı EyüpYıldırım, Adapazarı’nın yeni bir soluğa ve yeni bir yönetime ihtiyacı olduğunu öne sürdü. Yıldırım “Bu kente yeni soluk kazandırmak lazım. Bu kente yeni yönetimi getirmek lazım. Öncelikle değerlerimize sahip çıkmamız gerekir. Ticaret şehri Adapazarı’nı kurmak bizim ilk hedefimiz". dedi.

“SP milletimizden her zaman teveccüh almış, halkla beraber olan milli görüşün temsilcisidir” diyen Yıldırım, “Saadet Partisi Avrupa Birlikçi olmayan, bir avuç rantiyeciye çalışmayan, milletin temsilcisidir” şeklinde konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GELECEK

Adapazarı’na milli görüş belediyecilik anlayışının geleceğini öne süren Eyüp Yıldırım, “Milli görüş belediyeciliği rüşvetten geçilmeyen, halktan kopuk olan belediyelere izin vermeyen bir anlayıştır. Bu görüş, Belediyelerde yolsuzlukların önlenmesini isteyen ve sosyal belediyeciliğin ön planda tutulduğu bir anlayıştır. Milli görüş belediyeciliği kısaca hizmet belediyeciliğidir. Milli görüş belediyeciliği ile rant belediyeciliği yapan AK Parti belediyeleri arasında çok fark vardır. Milli görüş belediyecilik anlayışında rüşvete yer yoktur. İstihdam belediyeciliği denen olgu milli görüşte ön plandadır” şeklinde konuştu.

BİZ DEĞİL KAZANAN HALK OLSUN

Hülya Sürücü’nün, “Seçilme şansınızı ne oranda görüyorsunuz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Yıldırım, “Kendimizden çok halkın kazanması taraftarıyız. Bu bir gönül işidir, zihniyet farkıdır. Koltuklar ve makamlar geçici şeylerdir, önemli olan hayırla yad edilmek ve iyi şeylerle anılmaktır. Biz değil halk kazansın istiyoruz” dedi.

Yıldırım seçimle ilgili yapılmakta olan anketlerin yanıltıcı olabileceğini de öne sürdü.

PARTİZANCA DAVRANILDI

Mevcut belediye iktidarının rutin hizmetlerden öteye gidemediğini ve partizanca davrandığını öne süren Yıldırım, şunları söyledi:

 “Rutin hizmetler haricinde mevcut belediye, bu kente doğru dürüst hizmetler veremedi. Adapazarı’nda ufku dar projeler hayata geçirildi. Makamları kaybetmemek veya yeni makamlar kapma anlayışı ile hareket edildi. Dar ufuklu bakış hakimdir. Mali yetersizliklerin ötesinde hizmetler yetersiz. Ulaşım ve altyapı sorunu çözülemedi. Adaletli hizmet verilemedi. Partizanca davrandılar. İsraf yaptılar. Üniversite şehri olan bir kentte üniversite gençliği, yaşlılar ile ilgili hiçbir somut çalışma yapılmadı. Bu bir acizliktir. Milli manevi değerlerden yoksun davranıldı. AK Parti’nin yönetsel anlayışı yüzünden istihdama yönelik tek bir çalışma yapılmadı. Halk meclisleri kurulmadı, Sakarya’nın 50 yıllık yeni plan ve projelere ihtiyacı olduğu hiç düşünülmedi. Sakarya iktidardan gelen kaynakları iyi ve yeterince kullanamadı. Yarınlar için 5 yıllık kayıp oldu”

KİRLİ PAZARLIKLARIN HESABI SORULACAK

Bu kentin tepesinde bir takım kirli pazarlıkların yapıldığına dair duyumlar aldıklarını öne süren Eyüp Yıldırım, “Eğer bu kentin tepesinde kirli pazarlıklar varsa bunların hesabı sorulacaktır” dedi.Yıldırım “Elimizde kirli pazarlıklar olduğuna dair bilgi veya belge yok. Ama basından bu tarz kirli ilişki ve pazarlıklara şahit oluyoruz. Onları denetlememiz ve halkın hesap sormasını sağlamak gerek. Makamlara oturduğumuzda halk adına yapılan yanlışlar varsa, hesabı sorulacaktır” şeklinde konuştu.

Belediye başkanlarının boy boy afişlerde yeralmasını da eleştiren Yıldırım, “Belediyeler sadece bayındırlık işleri yapan kurumlar olmamalıdır. Belediyeler müteahhit olmamalıdır. Müteahhitliğin ötesinde reklam artisliği şeklinde belediyeler ön plana çıkıyor. Belediye başkanı reklam artisti değildirdedi.

BORÇ YİĞİDİN KAMÇISI OLMAMALI

Saadet Partisi Adapazarı belediye başkan adayı Eyüp Yıldırım, Adapazarı belediyesinin borcuna ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

Belediyenin borcu olduğunu biliyoruz. 600 trilyona yakın Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu olduğunu duyduk. Adapazarı ile ilgili net rakama ise tam ulaşamıyoruz. Borcumuz yok diyorlar ama kredi çekiyorlar. Buna da anlam veremedik. Bütçeler milli görüş kadrolarının eline geçtiğinde halka hizmetler gelecek. Büyükşehir belediyesinin borçlarının ödenmesi mümkün değildir. Borç yiğidin kamçısı değildir, olmamalıdır da”.

HALKIN OYUNU BİR YERE SÜRÜKLEYEMEZLER

Genç Parti’nin bu seçimlerde MHP’yi destekleme kararı almasını da değerlendiren Yıldırım şunları dile getirdi: Genç Parti, Cem Uzan’ın ve AK Parti’nin de ortaya koyduğu lider siyaseti üzerinden siyaset yapan ve teşkilatları zayıf bir partidir. Genç Parti’nin MHP'yi destekleyeceğinden söz ediliyor. Bu seçimlerde kimse kimsenin oyunu bir yerden bir yere sürükleyemez. O güç zaten Genç Parti’de yoktur. Halk kararını sandıkta verecektir”.

Belediye meclis üyelerinin adlarını tek tek sayan Yıldırım, tecrübeli ve birikimli bir kadroya sahip olduklarını vurguladı.

Yıldırım, Yenikent bölgesine sosyal yatırımlar gerçekleştireceklerini, yüzme havuzu, kapalı spor salonu gibi projeleri hayata geçirerek Yenikent’i otel olmaktan kurtaracaklarını açıkladı.

AKP MİSYONUNU TAMAMLADI

AK Partinin misyonunu tamamladığını öne süren Yıldırım şöyle konuştu: “AKP seçim öncesi milletle üç konuda mutabakat yapmıştı; Ekonomik pastadan millet çoğunluğuna daha fazla pay vermek, milletin özgürlük alanlarını genişletmek ve mevcut statükoyu millet lehine değiştirmek. Ancak, aradan geçen 7 yıla yakın bir süreye rağmen bu konuların hiçbirisinde iyileştirme sağlanamamıştır. Yolsuzlukların önlenmesi, şeffaflığın siyasi ve ekonomik ilke olması, yoksulluğa sosyal destek sağlamakla yetinmeyip kaynak aktarılması ve kentin kendi kaynaklarıyla yerel kalkınmasının gerçekleştirilmesi, bizim değerlere dayanan yerel yönetim anlayışının bir parçasıdır. Bu yüzden Saadet tek çaredir” .

KARARLAR KENT MECLİSLERİNDE VERİLECEK

“Saadet Partimizin atılım ve açılım politikasının bir örneği de ADAPAZARI olacaktır” diyen Eyüp Yıldırım, “Ticaret şehri Adapazarımızda sadece bütçeyi değil hizmetleri de katlamak istiyoruz. Sadece kapalı pazar yerleri gibi basit hizmetleri değil, fuar alanları kurmak, şehrin ticaretine yön vermek istiyoruz. Bütün bu uygulamaları halk meclisleri ile tespit ederek, Kent Konseyleri ile çözüme ulaştıracağız“dedi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE DANIŞACAĞIZ

Detay Programı'nda sivil toplum örgütlerine danışarak kararlar alacaklarını da belirten Yıldırım, “Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcı demokrasiyi, sosyal dayanışma, kentin kimliğine yönelik tarihî, kültürel, tabiî, manevî değerlere sahip çıkmak, kent kaynaklarının etkili, verimli ve âdil kullanımına katkıda bulunmak, kentin hayat kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları, sosyal projeleri desteklemek gibi temel konularda sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışacağız. Beraber çözümler üreteceğiz. Katılımcı demokrasinin en güzel örneklerini Adapazarı’nda model olarak sunacağız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ NE İSTİYOR?

Halkın sorunlarına ve isteklerine kulak verdiklerini anlatan Yıldırım, vatandaşın neler istediğine ilişkin olarak da şunları söyledi:

“Tamamlanmayan altyapı sorunları, ana artellerde bitirilmeyen yol çalışmaları, yoğunluğa cevap veremeyen şehir içi trafik keşmekeşi, ekonomik çıkmaz ve işsizlik, milli birlik ve değerlerinden uzaklaşmakta olan gençliğin sorunları, konut problemi, ilçemizin öncelikli problemleri olarak önümüzde durduğu söylenebilir. Kapalı Pazar yerleri gibi basit işleri, iş olarak saymak bize yakışmaz. Vatandaş bizlerden bu ufukla çalışmamızı ve dürüst olmamızı istiyor”.

HEDEF 5 YILDIZLI BELEDİYECİLİK

Hedeflerinin 5 yıldızlı belediyecilik olduğunun altını çizen Yıldırım, “Bir elin nesi var iki elin sesi var düsturuyla ekip çalışmasına inanan ve bu noktada gayret gösteren bir kardeşiniz olarak temel hedefimiz; 5 yıldızlı belediyeciliktir. Çünkü halkımız saadete hasrettir ve bu onların en temel hakkıdır. Bu hakkı teslim etme noktasında mesleki olarak da, bir tüccar olma hasebiyle, ticaret şehri Adapazarın’da sorumlu bir davranış örneği sergilemenin azmi ve sevinci içinde olduğumu baştan belirtmek isterim. Bizler kan bağışını da bu fedakarlık temelinde gerçekleştirdik ve ilk kan bağışında bulunan aday olduk şeklinde konuştu.

HER MAHALLEYE SPOR MERKEZİ

Yıldırım, başkan seçildiği takdirde spora önem vereceklerini ve her mahalleye bir spor merkezi açacaklarını söyledi:

Yıldırım, "Bizim belediyecilik tecrübelerimiz olmasaydı, 1994’de çöp, çukur ve çamur içindeki şehirlerimizi çok kısa sürede nasıl imar edebilirdik ki? Bizim bu farkımız olmasaydı 54. hükümet döneminde 11 ay gibi kısa bir sürede işçiye, memura, emekliye, esnafa nasıl destek verebilirdik ki? İşte bunun için sizin saadet adayınızım. Saadet isteyen sizlerin de bizimle olduğunuza olan inancım tamdır”.şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]