Yıldırım Düşen Hurdalık Alev Alev Yandı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir hurdacıda yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında itfaiyenin suyu bitince vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etti.

Zirai Aletler Sanayi Sitesi'nde bulunan Orhan Tunç'a ait hurdacı dükkanında iftar saatinde yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan yağmur sırasında hurdacıya düşen yıldırımın ardından yangın çıktı. Etkili olan rüzgarın da etkisiyle kısa sürede alevler hurdalıkta bulunan tahtalara ve kerestelere sıçradı.

Yangına, Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kısa sürede müdahala etti. Alevleri kontrol altına almakta zorlanan itfaiyecilere vatandaşlar ve hurdacıdaki çalışanlar da destek verdi. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine Hendek ve Akyazı'dan olay yerine takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bu arada yangına ilk müdahaleyi yapan itfaiye araçlarının suyu bitti. Bunun üzerine yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale eden çalışanlar itfaiyeyi arayarak olay yerine takviye ekip gönderilmesini istedi. Takviye ekiplerin de söndürme çalışmalarına katılmasıyla yangın 1,5 saatte kontrol altına alındı.

Yangın söndürme çalışmalarında dumandan etkilenen itfaiyecilere ve vatandaşlara ayran verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Ergelen de yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Hurdacıda bekçilik yapan Yusuf İpekçi, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, akşam ezanı okunmadan hemen önce şimşek çaktığını ve ardından yangın çıktığını belirtti. İpekçi, şunları söyledi, "Ezandan önce kulübede radyo dinliyordum. O sırada şimşek çaktı. Şimşek çakınca elimdeki radyo patladı. Ezan okununca ben yemeğe başladım. Kısa süre sonra arka taraftan mermi patlaması gibi sesler geldi. Dışarı çıktığımda alevler hurdalığı sarmıştı. Yazıhaneden mal sahibine haber vermeye çalıştım. Çıkaramayınca taksi durağına giderek itfaiyeyi aradım. Yangın yıldırım düşmesi sonucu çıktı."

Büyük maddi zarara neden olan yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Diğer yandan geçen yılda aynı iş yerinde yangın çıktığı öğrenildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]