Yılan hikayesine dönen Sangarius'ta son durum ne?

Adapazarı Belediyesi Mart ayı meclisi Süleyman Dişli başkanlığında toplandı. Sangarius ihalesinin iptalinin gündeme getirildiği mecliste konuşan Başkan Dişli, “Her türlü cevabı veririz. Yeter ki, samimi olunsun” dedi.

13 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP meclis üyesi Akın Çağlar Göktürk, 26 Şubat tarihinde yapılacak Sangarius ihalesinin neden gerçekleşmediğini sordu. Göktürk, artık Sangarius’un meclise gelmesini istemediklerini belirterek Serdivan sınırları arasında kalan bu bölgenin Serdivan’a verilmesini önerdi.
Sangarius’un ihalesi’nin İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararıyla iptal edildiğini belirten Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Her türlü cevabı veririz. Yeter ki, samimi olunsun. Mecliste Sangarius’un ihalesiyle ilgili karar aldık. Bazıları destek oldu veya olmadı ihale kararı bu mecliste çıktı. Ancak iyi bir müşteri çıkmadı. İhaleyi tekrar yapacakken yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu sorunu aşmak için bütün gücümüzle gerekeni yapıyoruz. Bu durumu açık ve net olarak burada sizinle paylaşıyorum. Yürütmeyi durdurma kararı çok akla gelen bir şey değildi. Bundan sonra çıkış noktası varsa devam edeceğiz. Son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tabii bu kolay değil. Önceden Adapazarı sınırları içinde olan bu bölge şuan Serdivan sınırlarında. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Samimi olarak gayret edeceğiz. Tabii bunu yaparken hukuka uygun hareket etmek zorundayız. Hukuk karşısında yapmamız gereken neyse ona uyulacak” dedi.
MHP’li meclis üyesi Akın Çağlar’ın bu konuda Büyükşehir’in bir önerisi yok mu sorusuna AK Parti Meclis Üyesi Mahmut Arslan cevap vererek, “Sangarius konusunda izlenecek yollar vardır. Belediye bu yolları izlemiştir. İdare Mahkemesi’nin Yürütmeyi Durdurma kararına uygun davranmalıyız. Belediyemiz de daha sonra Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunmuştur” diye konuştu.

13 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste Adapazarı Belediyesi tarafından Hızırtepe’de yaptırılan Kapalı Modern Sem Pazarı’nın alt katında bulunan 2 adet dükkanın Sanat ve Meslek Eğitimi (SAMEK) kurslarında kullanılmak üzere bedelsiz tahsisi için belediye Başkanı ve Belediye encümenine yetki verildi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]