Yılan Hikayesine Dönen Aşk Hikayesinde Tahliye Kararı!

Ferizli ilçesinde, Fatma Yılmaz Pur'u bıçaklayarak karnındaki bebeğin ölümüne neden olan ve olaydan yedi ay sonra bebeğin babası Cenk Pur'la evlenen Esma Berna Karpuz (21) tahliye edildi.

Olay, Ferizli L Tipi Cezaevi önünde 2007 yılının Haziran ayında meydana geldi. Cezaevinde yatan eşi Cenk Pur'u ziyaretten dönen sekiz aylık hamile Fatma Yılmaz, eşinin eski sevgilisinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Ağır yaralanan genç kadın Yenikent Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken bebeği hayatını kaybetti. Bebeğini kaybeden Fatma Yılmaz, bu olaydan sonra 8 Ocak 2008 tarihinde eşi Cenk Pur'dan boşandı.

Jandarma tarafından yakalanan Esma Berna Karpuz da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Cenk Pur daha sonra eşini bıçaklayarak doğmamış bebeğinin ölümüne neden ve 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Esma Berna Karpuz ile 16 Şubat 2009 tarihinde evlendi.

MAHKEME

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten müessir fiille düşük yapmaya sebebiyet vermek" suçundan Esma Berna Yılmaz yargılanarak 9 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı. Mahkemenin verdiği karara Esma Berna Yılmaz da Yargıtay'da itirazda bulundu.

Yargıtay 5. Dairesi, Fatma Yılmaz Pur'un kocasının Esma Berna Yılmaz ile arasındaki gönül ilişkisi olduğunu öğrendiğinde mektup yazmasını ve tehdit etmesini tahrik olarak değerlendirmesini isteyerek kararı bozdu ve dava dosyasını Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Bunun üzerine bugün yapılan duruşmada mahkeme, Yargıtay'ın isteğine uyarak bebeğini öldürdüğü adamla evlenen genç kadına bu defa 6 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkemenin bu kararından sonra Esma Berna Yılmaz bugün tahliye edildi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]