YHT'ye binmek için böyle taşınıyorlar

Ankara-İstanbul arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) peronunda yapılan değişiklik engelliler için çileye dönüştü.  Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi Selim Özen, trene bineceği perone görevliler tarafından raylar üzerinde taşınarak götürüldü.

Sakarya’da sadece Arifiye Garı'nda duran Yüksek Hızlı Tren’e ulaşmak yaşlı ve engelliler için çileye dönüştü. YHT'nin peronunun değişmesi nedeniyle engelliler,  güvenlik görevlileri tarafından perondan perona taşınıyor.

Ankara'ya gitmek için Yüksek Hızlı Tren'i kullanan Adapazarı Belediyesi Meclisi Üyesi Selim Özen de trenin bulunduğu perona güvenlik görevlileri tarafından taşınarak ulaştı.

Selim Özen, Sakaryarehberim.com'a yaptığı açıklamada, Ankara'ya sık gittiğini ve seyahat için Yüksek Hızlı Tren'i kullandığını söyledi. Hızlı trenin peronunun değiştiğini, asansör bulunmaması nedeniyle engellilerin yeni perone ulaşamadığını anlatan Özen; "Engelli TCDD görüştüm Ankakara'ya sık gidiyorum hızlı tren kullanıyorum. Hızlı trenin peronu değişti. İkinci perondan üçe almışlar. Ancak engelliler için düzenleme yapmamışlar. Engelliler, hasta ve düşkünler merdivenleri çıkamıyorlar. TCDD ile görüştüm. Asansör için ruhsat alınacağını söylediler. Engelliler için düzenleme yapmadan peronu değiştirmek doğru değil. Acil asansör yapılmalı. İstasyon engelliler ve yaşlılar için ulaşılabilir, erişilebilir hale getirilmeli. Yine yoldan istasyona geçişte sorun var. Yönetmelikler açık. Hala sıkıntıları yaşıyoruz. Düzenleme yapılırken engelli yolcular gözönünde bulundurulmalı" dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]