YGS'de dereceye giren fen lisesi öğrencileri ödüllendirildi

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi öğrencileri ilk binde 26 derece elde etti. Dereceye giren öğrenciler okulda düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

Son sınıf öğrencilerinden Gizem Pehlivan Türkiye 112’nci, Tunahan Zengin Türkiye 315’incisi, Osman İzzettin Yazar Türkiye 522’ncisi, Enes Furkan Küçük Türkiye 577’ncisi, Furkan Bostancı ise Türkiye 662’ncisi oldu.

Cevat Ayhan Fen Lisesi Müdürü Yunus Birincioğlu, 40 öğrencinin ilk 10 bin içinde yer aldığını belirterek, okuldaki başarılarına ve sınav öncesinde yapılan deneme sınavları sonuçlarına göre kendilerinden derece beklenen 20 öğrencinin muhtelif sebeplerle 2 bin ve 3 binlerde kaldığını ancak bu öğrencilerden Haziran ayında yapılacak LYS için derece beklendiklerini ifade etti.

Okulun bütün öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı törende dereceye giren öğrenciler, ödüllerini aldıktan sonra mikrofona gelerek başarılarında emeği olan öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür ettiler.

Derece yapan öğrencilerin ailelerinin de bulunduğu törene katılan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur yaptığı konuşmada; Cevat Ayhan Fen Lisesinin, Sakarya için çok önemli ve değerli bir kurum olduğunu, bu okuldan yüksek öğrenime giden öğrencilerin, mezuniyet sonrasında Sakarya’ya dönerek yetiştikleri topraklara hizmet etmelerini ve Sakarya’nın her bakımdan ilerlemesine ve kalkınmasına katkıda bulunmalarını istedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]