Yetkililerin uyarılarına rağmen anız yakılmaya devam ediliyor

Yetkililerin uyarılara rağmen vatandaşlar anız yakmaya devam ediyor. İtfaiye ekipleri 8 ayda 426 anız yangınına müdahale ettiği belirtildi.

Tarımın geleceğine zarar veren anız yangınları, yetkililerin tüm uyarılara rağmen devam ediyor. Resmi makamlarca yasaklanmasına rağmen anızlar, tarla sahipleri tarafından ikinci üretim yapılmak için zarar verilmeye devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı 426 anız yangına müdahale ettiklerini belirterek, “2015 yılı Eylül ayına kadar 426 anız, çalılık ve ot yangını çıktı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin bu yangınlara zamanında müdahale ederek söndürdü” diye konuştu. Sıcak hava koşullarında alev almaya uygun, kuru ot, saman ve ekin alanlarında meydana gelen yangınlar için vatandaşlarımızı uyaran Başkan Arancı, yangınların çıkma nedeninin başında sigara izmariti, güneş ışıklarından yansıma yapan cam parçaları ve moloz temizliği için yakılan ateşlerin sebep olduğunu açıkladı.

Arancı ayrıca, tarım alanlarında çıkan yangınlarda, tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal-fiziksel yapısının bozulduğunu, çevrenin kirlendiğini, doğal denge içerisinde toprağın verimliliğinin kaybolduğunu ve doğal ortamda yaşayan canlıların yanarak yok olduğunu belirterek anız, çalılık ve ot yakılmasının önlenmesine yönelik vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]