"Yetimlere Dünyanızda Yer Açın"

İHH Sakarya Temsilciliği tarafından Adapazarı Dar Sokak\'ta “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” Kampanyası başlatıldı. 

Düzenlenen kampanya ile Dernek tarafından dünyanın çeşitli bölgelerinde bakımı üstlenilen çocuklara yardım toplanması amaçlanıyor. 
Dünyanın 41 farklı ülkesinde 27 bin 600 yetim çocuğa hayırseverlerin katkılarıyla yardım ulaştıran dernek, bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyor. Dernek tarafından sürdürülen yetim çalışmaları çerçevesinde; 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında dünyada yetim çocukların karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme taşıyarak farkındalık oluşturulacak. Hayata geçmeyi bekleyen yeni yetim projeleri ve mevcutların denetimlerini yapmak ve yeni projelerin fizibilite çalışmalarında bulunmak için kampanya düzenleyen Dernek, “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” adlı kampanyayla dünyanın çeşitli bölgelerinde bakımını üstlendiği yetim çocukları Türkiye’den sponsor aileleri ve gönüllülerle buluşturacak.

Kampanya ile en az 5000 yeni yetim çocuğa düzenli destek kapsamına dâhil etmeyi hedefleyen Dernek 2011 yılında ilkini düzenlediği ‘Yetim Dayanışma Günleri’nin üçüncüsünü de kampanya çerçevesinde 16-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Sakarya İHH ise bu çalışmalar kapsamında; İlçelerde yetim programları, Yetimler yararına kahvaltı programları, Resim sergileri ve tanıtım stantları, Kumanya dağıtımı, Bilgi yarışması, Kompozisyon yarışması, Kur’an-ı Kerim okuma yarışması, Sinema gösterimi, Afet bilinci seminerleri ve deprem müzesi gezisi ve Bursa gezisi düzenleyecek. Bu çalışmalarda Sakaryalı hayırseverlerin katkılarını bekleyen İHH Sakarya Temsilciliği Katlıpazar yeri Mehmetçik büfe yanında açılan “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” fotoğraf sergisi ve tanıtım standına tüm Sakaryalıları davet etti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]