Yetim ve öksüz aileleri iftarda bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı Sakarya Şubesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Ramazan ayı faaliyetleri çerçevesinde ‘Bu Ramazan hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman” projesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü\'ne bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, YÖÇEYDER\'e kayıtlı Yetim ve Öksüz aileleri ve görevliler tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin katıldığı iftar sofrası programı geniş katılımla gerçekleşti.

Programa Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü\'ne bağlı Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuklar, YÖÇEYDER\'e kayıtlı Yetim ve Öksüz Aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programın ardından bir konuşma yapan Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın Ramazan faaliyetleri kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubemizin iftar programına hoş geldiğiniz. Katılımızdan dolayı herkese teşekkür ederim” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı konuşmada, “ İşte şu manzara Cenabı Hakk\'ın bütün insanlığa hitap ettiği iyilikte yardımlaşmanın, iyilikte dayanışmanın kalplerimiz arasında yüreklerimizdeki muhabbeti daha da geliştirmenin bir göstergesidir. Öyle bir dinin mensubuyuz ki bu din bir tebessümü dahi sadaka olarak kabul ediyor” diye konuştu.

Yapılan dualarla program sona erirken, bin kişiye iftar verildiği belitildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]