Yeşil Kartlı Hastaya Helikopter Ambulans

Beyin kanaması geçirdikten sonra İstanbul Göztepe Devlet Hastanesi'ne gönderilen genç bir kadın, doğum sonrasında 112 Acil Servis ambulansıyla Sakarya Toyota-Sa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne getirildi.

Adapazarı'nın Çamyolu Mahallesinde oturan yeşil kartlı 22 yaşındaki Bahar Or (23), üç aylık hamile iken 22 Ağustos'ta beyin damarlarında meydana gelen tıkanıklık sonrasında ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakımına alınan genç kadın ve karnında bulunan ağırlığı 500 gramdan düşük olduğu öğrenilen bebeğine serviste görevli hemşireler ve doktorlar gereken müdahaleyi yaptı.

Bebek 24 haftalık olunca Bahar Or da aniden erken doğum belirtileri başladı. Doğumun tam teşekküllü bir hastanede  yapılmasına karar veren doktorlar, genç kadını ambulansla İstanbul Göztepe Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Hastanede iki gün kalan genç kadın yatırıldığı yoğun bakım servisinde erkek bir bebek dünyaya getirdi. Çok zayıf dünyaya gelen bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Doğumun ardından anne Bahar Or'un yoğun bakım servislerinde yer olmadığı gerekçesiyle Adapazarı'na gönderilmesine karar verildi. Koma halinde bulunan kadın ambulansla taşınması doktorlar tarafından uygun görülmeyince devreye 112 Acil Servis Helikopteri girdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yeni alınan 112 Hızır Acil Servis ambulans helikoptere doktorlar tarafından bindirilen genç kadın Adapazarı Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne getirildi. Helikopter pistine inen anneyi, sağlık müdür yardımcıları, doktorlar, hemşireler ve vatandaşlar karşıladı. Ambulans helikopterden indirilen genç kadının meraklı gözlerle etrafına bakması gözden kaçmadı. Sağlık ekibi tarafından alınan kadın hazır bekletilen ambulansa alınarak tedavisinin devam etmesi için yeniden Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampusu'na götürülerek tedavi altına alındı. Genç kadının karşılama sırasında yakınlarının olmaması dikkat çekerken, şahsi eşyalarını  sağlık görevlileri taşıdı.
Olayla ilgili açıklama yapan Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, genç annenin bebeğini yaşatmak için iki aydır yoğun bakım servisinde olağanüstü gayret gösterdiklerini belirterek, "Maddi durumu yetersiz olan yeşil kartlı anneyi ve karnındaki bebeği yaşatmak için uğraştık. Erken doğum belirtileri başlayınca İstanbul'a sevk ettik. Doğum gerçekleşti. Ancak bebeği kurtaramadık. Hastamızı Adapazarı'na geri getirerek hastanemizde tedavisine devam edeceğiz" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]