Yerli otomobil sanayisi için Karasu öne çıkarılıyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Yerli otomobil sanayisinin dillendirildiği şu günlerde biz de yer olarak Karasu\'yu öne çıkarıyoruz" dedi.

Karasu Sanayici İşadamları Derneğince (KASİAD) düzenlenen programda konuşan Kösemusul, Sakarya\'nın bulunduğu bölgede stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

SATSO\'nun gözünde Karasu ilçesinin farklı yeri olduğunu vurgulayan Kösemusul, "Karasu Limanı ve demiryolu, çok önemli yatırımlar. Sayın Başbakanımız, son Sakarya ziyaretinde bize her iki yatırımın kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdi. Bu, çok güzel bir gelişme” diye konuştu.

Kösemusul, Karasu\'da otomobil fabrikası kurulmasının her zaman gündemde olduğunu belirterek, "Yeri hazır. Yerli otomobil sanayisinin dillendirildiği şu günlerde biz de yer olarak Karasu\'yu öne çıkarıyoruz. Ayrıca ilçede Lojistik Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünde projemiz var. Çevre hassasiyetlerini ve Karasu\'nun turistik özelliklerini de ön planda tutuyoruz” ifadesini kullandı.

Sakarya\'nın ihracatta 9\'uncu sırada bulunduğuna dikkati çeken Kösemusul, hedeflerinin 2023\'te ilk 5 içine girmek olduğunu, bu kapsamda KASİAD\'la işbirliğini daha da geliştireceklerini sözlerine ekledi.

KASİAD Başkanı Recep Özdemir de liman ve demiryolunun tamamlanmasıyla Karasu\'da yeni bir yatırım dönemine girilmesi umudu taşıdıklarını ifade ederek, SATSO ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını dile getirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]