"Yerelde demokrasiyi güçlendirelim"

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Başkan Toçoğlu, göreve devam etmeleri halinde, Sakarya Büyükşehir Meclisi’nde çok daha katılımcı ve insan odaklı bir anlayışla hareket etmek istediklerini belirtti.

Toçoğlu, özellikle teknik özelliği olan kişileri kendi ilkelerine uygun gördükleri partiden aday olmaya davet etti. Başkan Toçoğlu ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını meclise davet edeceklerini ve şehri ilgilendiren konularda daha güçlü bir şekilde görüş bildirmelerini istedi.

Toçoğlu konuyla ilgili olarak, “Bu şehirde sözü olan herkesi siyaset yapmaya davet ediyoruz. Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, diğer arkadaşlarımız, dışarıdan olaylara müdahil olacaklarına belediyelere en azından meclis üyeliklerine müracaat etsinler. Biz eğer nasip olursa gelecek dönem, sivil toplum kuruluşlarını, basın mensuplarını, sendikaları yazılı olarak meclise davet edeceğiz. Gelsin herkes burada görüşünü beyan etsinler.

"Ortak akılla çalışmaya devam etmekte büyük yarar var"

Yasal olarak oy kullanma hakları olamayacak ancak eğer nasip olursa, devam edersek biz istiyoruz ki bu arkadaşlarımız gelsinler görüşlerini ifade etsinler. Daha insan odaklı ve daha katılımcı bir çalışma yapalım diye düşünüyoruz. Özellikle teknik özelliği olan arkadaşlarımızın, bu şehirde yapılması istedikleriyle ilgili olarak sözü olan, bu kapasitedeki arkadaşlarımızın mutlaka belediye meclislerinde olmalarını arzu ediyoruz. Kendi ilkelerine uygun hangi parti varsa o partiden müracaat etsinler. Biz geçmişte Serdivan’da muhalefet partilerinden olmasına rağmen mimar ve mühendisler meclis üyelerimizle çalıştık ve hamdolsun sonuç ortada. Ortak akılla çalışmaya devam etmekte büyük yarar var” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]