Yerel Kültür Dernekleri, federasyon kurdu

Sakarya Yerel Kültür Dernekleri, uzun süredir sürdürdükleri "federasyon" çalışmalarını tamamladı.

Sakarya\'da bulunan, Adapazarı Yerel Kültür Derneği, Serdivan Yerel Kültür Derneği, Geyve Yerel Kültür Derneği, Taraklı Yerel Kültür Derneği, Akyazı Yerel Kültür Derneği, Pamukova Yerel Kültür Derneği ve Söğütlü Yerel Kültür Derneği çalışmalarını tamamlayarak Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu çatısı altında birleşti.

Kurulan federasyonun ardından yemekte buluşan Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Özgür Aygün ve dernek temsilcileri dilek ve temennilerde bulundu.

Federasyonun hızla büyüyeceğini söyleyen Başkan Aygün, "İlk süreçte Sakarya\'nın yedi ilçesinde kurulmuş derneklerimizle birlikte, (Adapazarı Yerel Kültür Derneği, Serdivan Yerel Kültür Derneği, Geyve Yerel Kültür Derneği, Taraklı Yerel Kültür Derneği, Akyazı Yerel Kültür Derneği, Pamukova Yerel Kültür Derneği ve Söğütlü Yerel Kültür Derneği) federasyon çalışmamızı tamamlayarak oluşumumuza başlamış bulunuyoruz. Daha sonraki süreçte ise diğer ilçelerimizde kuracağımız derneklerin de katılımlarını sağlayarak derneğimizi Sakaryamızın kültür derneklerinin takipçisi ve Sakaryamızın kültür elçisi olarak her platformda temsil edeceğiz. Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Misyonu ise Sakaryalıyım demekten gurur duyan herkesi bir şemsiye altında toplamak, Sakarya\'nın yeni ve eski tüm kültür birikimini gelecek nesillere aktarabilmek olarak belirlemiştir. Bu amaçlar doğrultusunda federasyonumuzla birlikte tüm Sakarya halkımıza kucak açarak birlik ve beraberlik içinde kültürümüzü geleceğe taşımak bizlerin ilk vazifesi olacaktır" dedi.

Özten ve Kabacan\'dan espiriler

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Söğütlü Yerel Kültür Derneği Başkanı ve Erenler Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten ile Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, yaptıkları açıklamalarla katılımcıları güldürdü. Özten\'in "Konuşurken önümü ilikleyemedim. Yanlış anlaşılmasın ceket küçük değil, göbek biraz büyük" espirisi ile, Muzaffer Kabacan\'ın, "Kendim manavım, mesleğim de manav. Dolayısıyla iki türlü manavım" espirisi gülüşmelere neden oldu.

Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu çatısında toplanan dernekler ve başkanları:


Adapazarı Yerel Kültür Derneği: Evren Çakırsoy

Serdivan Yerel Kültür Derneği: Uğur Yaşlıca

Geyve Yerel Kültür Derneği: Namık Cihan

Taraklı Yerel Kültür Derneği:  Feyzi Çakmak

Akyazı Yerel Kültür Derneği:  Atilla Karaoğlan

Pamukova Yerel Kültür Derneği: Zeki Özcan

Söğütlü Yerel Kültür Derneği:  Koray Oktay Özten
Özten'den "Göbek" espirisi:
Kabacan'dan "Manav" espirisi:
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]