Yerel gazeteler ulusallaşacak

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş ve ekibi Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Altuntaş cemiyet üyelerine basın kartları ve uygulamaya konulan “Veri Tabanı” hakkında bilgilendirmede bulundu.

Gazeteciler Cemiyeti binasında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş’ın gerçekleştirdiği ziyarette, BİK İl Müdürü Ömer Faruk Çakır, Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve gazeteciler katıldı. Ziyarette gazeteciler yaşadıkları şikayetleri dile getirdi. Sarı basın kartı ve mesleki  sorunların altını çizen gazeteciler, yaşadıkları sorunların çözümü için İçişleri Bakanlığıyla temasa geçilmesini istediler.

Ulusal boyut

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş ziyarettin İl Müdürlüğünün, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova illerinde bulunan gazeteleriyle bir bütün halinde hareket edeceklerini söyledi. Müdürlüğün faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Altuntaş, yapılan bu çalışmalarla sorunların çözüme ulaşacağını belirtti. Altuntaş, yaptıkları veri tabanı ile artık yerel gazetelerin ulusal bir boyut kazanacağını belirterek şöyle konuştu, “artık yerel gazeteler dijital ortamda Basın Yayın ve Enformasyon Başkanlığı’na gönderilmesi gerekiyor. Bu yolla üst düzey bürokratlarında istediği zaman yerel haberlere ulaşacak. Bu uygulama ile gazeteler yerel olmaktan çıkıp ulusal bir boyut kazanmış olacak” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]