Yenikent'teki üniversite çalışmalarında önemli gelişme

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda kalıcı iş yerlerinin eğitim alanına dönüştürülmesi için önemli bir adım atıldı. Meclis, bu alanların kamulaştırılması için Büyükşehir’e tam yetki verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında gerçekleştirildi.  Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen oturumda üyeler ilave 7 madde ile toplam 32 maddeden oluşan gündemi görüştü. Meclis’te gündem dışı söz alan MHP Grubu üyesi Erkal Etçioğlu’nun su baskınları ile ilgili yönelttiği soruları yanıtlayan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Yaşanan sel felaketi, ilçelerimizdeki yoğun yağış sebebiyle oldu. Bu baskınlardan hepimiz ders çıkaracağız. Bu felaketlerinin etkisini daha da azaltmak için gerekli tüm çalışmaları hassasiyetle sürdüreceğiz” dedi.

Gündemler ittifakla kabul

Konuşmaların ardından Büyükşehir Meclisi’nde gündemler görüşüldü. 10 ve 18. maddeler ile 29 ve 32. maddeler arasındaki 13 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Diğer 19 madde arasındaki 5 ve 27. maddelere MHP Grubu ret oyu verirken, diğer gündemler ittifakla kabul edildi. Meclis’te görüşülen 20. Maddede ise daha önce Büyükşehir’e devri gerçekleştirilen kalıcı işyerlerinin kamulaştırma işlemlerinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne tam yetki verildi. Camili Mahallesi’nde bulunan kalıcı iş yerlerinin eğitim alanına dönüştürülmesi için gerekli çalışmalara start verilmiş oldu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]