Yenikentliler için sevindirici haber

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından başlatılan Yenikent İçmesuyu İsale Hattı çalışmaları tamamlandı.

17 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen İçmesuyu İsale Hattı ile Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde arıtılan dünya standartlarının üzerinde birinci sınıf içmesuyu, Yenikent Bölgesi’ne kesintisiz bir şekilde ulaşacak.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “17 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz Yenikent İçmesuyu İsale Hattı Projesi’nde çalışmalarımız tamamlandı. Bu hat sayesinde Yenikentli vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içmesuyu kesintisiz bir şekilde akacak” diye konuştu.

Proje detayları hakkında da bilgi veren Rüstem Keleş, “Yenikent Bölgesi’nin içmesuyu sorununu kesin bir çözüme kavuşturmak için başlattığımız Yenikent İsale Hattı projesi kapsamında 16 kilometre uzunluğunda ana hat döşedik. İki adet 5 bin metreküplük depo inşa ettik. Ayrıca daha önce ihtiyacı karşılamayan 400 milimetre çapındaki hat, 1000 milimetre çapındaki borular ile yenilendi. 50 yıllık nüfus projeksiyonunu baz alarak inşa ettiğimiz hat ile Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtılan dünya standartlarının üzerindeki içmesuyunu, Yenikent Bölgesi’nde ikamet eden vatandaşlarımızın çeşmelerine kesintisiz bir şekilde ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]