Yeni Terminalin Yüzde 80'ni Tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, millekvekilleriyle birlikte yeni yaptırılan şehirler arası terminalde incelemelerde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından, D-100 Karayolu ile Anadolu Otoyolu'nun (TEM) konumuna göre en uygun yer olan Hanlı Bölgesi'ndeki Mısır Araştırmaları Merkezi sahasında yapımına devam edilen şehirlerarası ve ilçeler otobüs termali'nde sona doğru yaklaşılıyor. Yeni terminalde, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Şaban Dişli ile birlikte incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni terminalin uzun yıllar şehrin ihtiyacına cevap verecek nitelikte olduğunu söyledi.
Başkan Toçoğlu ve milletvekilleri, terminalin her yanını detaylı bir şekilde inceleyerek, yüklenici firma yetkilisi Süleyman Ekşi'den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yeni terminalde artık sona doğru yaklaşıldığını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, terminal inşaatının yüzde 80'inin bitirildiğini söyledi. Başkan Toçoğlu, “Terminal inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Kaba inşaatın yüzde 100'ü bitirilmiş durumda. Yüklenici firma şuanda ince işçilikleri yapıyor. İnşallah kısa bir süre sonra şehrimize yakışır terminalimize kavuşacağız” dedi.

Projeleri şehrin geleceğine göre planladıklarını söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Terminal projesi esas olarak bugünkü mevcut ihtiyaçların tespiti ile yola çıkıp, ileride olası gelişmeler hesaplanarak tasarlanmıştır. Yapım çalışmaları bitirildiğinde Sakarya halkının büyük bir problemi daha çözüme kavuşturulmuş olacak” diye konuştu.
Yeni terminal ile alakalı detaylı bilgiler de veren Başkan Toçoğlu, “Yeni terminalimiz eski Mısır Araştırmaları Merkezi'nin alanında kuruluyor. Burası bir terminal için en uygun yer. Yeni terminalimizin toplam arsa alanı 83 bin metrekare. İnşaat alanı ise 24 bin metrekare. Terminalimizin içerisinde, modern bir yapıda olması gereken ne varsa hepsi var. Otobüsler için geniş geniş peronlar, yolcuların ve işletmelerin kolaylıkla kullanabileceği yazıhaneler, alış veriş yapılabilmesi için dükkanlar, bürolar, bekleme alanları, kafeteryalar ve daha birçok mekân. Hemşerilerimiz inşallah yeni terminalimizden memnun kalacaklar” dedi.

Yeni terminalin Sakarya'ya şimdiden hayırlı olmasını dilediğini söyleyen AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ise, AK Parti hükümetleri döneminde bütün şehirlerin büyük bir gelişim yaşadığını ifade etti. 'Yeni bir terminal Sakarya'nın öncelikli ihtiyaçlarındandı' diyen Şaban Dişli, “Görüyoruz ki terminalimize kavuşmamız fazla sürmeyecek. Bütün Sakaryalılara şimdiden hayırlı olsun” dedi. Yeni terminalin ihtiyaca cevap vereceğini söyleyen Hasan Ali Çelik ise, “Gerçekten burada büyük bir yatırım var, büyük bir emek var. İnşallah hemşerilerimiz de bu güzel mekândan memnun kalacaklar. Emeği geçen herkesi şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

Terminaldeki inceleme gezisine Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'da katıldı. İsmail Karakullukçu, yeni terminalin Arifiye açısından da çok önemli olduğunu dile getirdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]