Yeni stad önümüzdeki sezona yetişecek

TOKİ'nin Sakarya’da yaptığı 28 bin kişilik stadyumda çalışmalar devam ediyor. Sakaryaspor'un yeni stadının yüzde 70'lik kısmı tamamlandı.

Türk futboluna çok sayıda yıldız yetiştiren Sakaryaspor’un geçen yıl TOKİ tarafından inşaatına başlanan 28 bin kapasiteli yeni stadının yüzde 70’i tamamlandı. Stad yapımının bir aksilik yaşanmaması halinde 2016 yılının Temmuz ayının sonuna kadar bitirileceği bildirildi.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Sakaryaspor’un, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından UEFA kriterlerine uygun olarak inşa çalışmaları süren 28 bin 160 kişilik stadın yüzde 70’i tamamlandı. İnşaat çalışmaları süren stadın gelecek sezona yetiştirilmesi planlanıyor.

Türk futbolunun en büyük yatırımları arasında yer alan stad projelerinin son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Sakaryaspor'un yeni stadıyla ilgili yaptığı açıklamada, "28 bin kişilik stadda inşaatın yüzde 70'i bitti. Gelecek sezona yetişecek." dedi.

Yeni stadyumun özellikleri

Adapazarı ilçesinde 128 dönüm arazinin 28 dönümün üzerine yapılan statta, sosyal donatıların yanı sıra 18 asansör, 29 loca, 22 mescit, emzirme odaları ve çocuk oyun alanları yer alıyor. Engelli vatandaşların rahat kullanımına yönelik tasarlanan statta, 495 kişilik VIP tribünü, 232 loca, 378 kişilik basın tribünü, 150 engelli seyirci ve 150 engelli refakatçı koltuğu bulunuyor. Stadın bodrum katta 8'i engelli 151 araçlık kapalı otopark, çevresinde ise 77'si engelli, bin 342 araçlık açık otoparkla hizmet vermesi amaçlanıyor.

Türk futboluna önemli yıldızları kazandıran yeşil-siyahlı ekip, eski günlerine dönmek için yapılan çalışmalar kapsamında yeni stadı bir milat olarak görüyor. Sakaryaspor, mücadele ettiği 3. Lig'den bir üst lige çıkarak, yeni stadında 2. Lig müsabakası oynamayı hedefliyor.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]