Yeni otoyolun ihalesi yapıldı, nerelerden geçecek?

İstanbul'da yakında hizmete girecek üçüncü köprünün Anadolu Otoyolu’yla bağlantısını sağlayacak 260 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesi gerçekleştirildi.  Kuzey Marmara Otoyolu Alandüzü, Karapınar, Evrenköy hattını izleyerek valilik binasının güney kısmından çaprazlama geçerek Akyazı-Hendek yönünde mevcut otoyola bağlanacak. Yeni otoyol güzergahı, en çok Sakarya bölgesindeki arazilere değer kazandıracağı belirtiliyor.

Sakarya'yı yakından ilgilendiren ve yeni yerleşim bölgesine hareketlilik kazandıracağı düşünülen Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili önemli adım atıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bağlanacak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesi yapıldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan otoyol projesine 8 firma teklif verdi.

Nerelerden geçecek?

Kuzey Marmara Otoyolu Alandüzü, Karapınar, Evrenköy hattını izleyerek valilik binasının güney kısmından çaprazlama geçerek Akyazı-Hendek yönünde mevcut otoyola bağlanacak. Özellikle Yenikent bölgesini hareketlendirecek olan otoyol, Karakamış Mahallesi'nin kuzeyinden Dağdibi mevkii üzerinden Karasu Çevre Yolu'na bağlanıyor. Rüstemler Köyü'nden Karasu Çevre Yolu'nu aşan otoban güzergahı Akyazı'nın Osmanbey Köyü’nün kuzeyinden TEM'e bağlanacak.

Yeni otoyol güzergahının en çok Sakarya bölgesindeki arazilere değer kazandıracağı belirtiliyor.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]