Yeni HES'ler geliyor

Bir yılı aşkın süredir faaliyette olan HES’te 31 Milyon Kilovat enerji üretildiğini açıklayan  SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Üretilen enerjinin toplam değeri yaklaşık 6 Milyon TL. Yeni dönemde de enerji yatırımlarımız devam edecek. Belediyemizin enerji maliyetini düşüren yatırımlarımızla şehrimiz kazanmaya devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri üzerine inşa edilen Hidroelektrik Santrali, bir yılı aşkın süredir enerji üretmeye devam ediyor. Santralin üretime başladığı 28 Kasım 2013 tarihinden bu güne kadar geçen süre içerisindeki üretim miktarını değerlendiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hidroelektrik Santralimiz bir yılı aşkın süredir enerji üretimine devam ediyor. Bu süre içerisinde tesisimiz toplan 31 Milyon kilovat enerji üretti. Üretilen enerjinin toplam değeri ise yaklaşık 6 Milyon TL” diye konuştu.

Yeni HES’ler geliyor

Şehrin enerji üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini de açıklamalarına ekleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bir belediye tarafından inşa edilen ilk hidroelektrik santralimizle, tükettiği enerjiyi üreten şehir hedefinde önemli bir adım attık. İnşallah gelecek yıllarda da şehrimizin enerji üretim potansiyelini artırmak için yeni yatırımları hayata geçireceğiz. Yapım çalışmalarının sürdüğü Akçay Barajı’nda yer alacak 3 santralle enerji üretim kapasitemizi daha da artırmış olacağız. Belediyemizin enerji maliyetini düşüren yatırımlarımızla şehrimiz kazanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]