Yeni garın inşaatı, Şubat ayında başlıyor

Türkiye Cumhuriyeti\'nin en büyük demiryolu yatırımlarından biri olan Ankara-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren Projesinin bitirilerek, bir an önce hizmete sunulması için ekipler var gücüyle çalışıyor.

Bu kapsamda mevcut hattın yanına yeni hat döşenirken, alt geçit ve menfez inşaatları ise tüm hızıyla sürüyor.

T.C.D.D yetkililerinden edinilen bilgiye göre, YHT projesi kapsamında, yerine modern bir tren garı yapılması için yıkılan Arifiye Tren Garı\'nda ise ihale çalışmalarının sonuna gelindi. Yeni tren garı inşaatı Şubat ayı içinde başlayacak. Çalışmalar tamamlandığında ise, Arifiye şehirlerarası otobüs terminalinin yanında, yeni ve modern bir tren garına kavuşacak. Böylece, Arifiye tarihi misyonunu sürdürerek hem Sakarya\'nın dışa açılan kapısı hem de, İstanbul\'un Anadolu\'ya açılan kapısı olmaya devam edecek.

Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada:

"Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan Yüksek Hızlı Tren Projesi\'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. T.C.D.D. yetkilileri ile sürekli diyalog halinde çalışıyoruz. Arifiye\'mizin gelişimine büyük katkı sağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren Projesi tamamlandığında şehirlerarası otobüs terminalinin yanında, Demiryolu yolcularının da ana durağı haline gelecek Arifiye\'de, yolcu trafiği çok büyük rakamlara ulaşacak. Arifiye\'nin çok kısa bir süre içerisinde hızla gelişeceği kanısındayım. Belediye olarak biz de, bu insanların ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli yatırımları yapıyoruz. Arifiye Belediyesi olarak bu gelişime hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]