Yeni duble, yol 50 kilometrelik mesafeyi 25 kilometreye düşürecek

Ferizli Söğütlü arasından Camili Korucuk istikametine yapılacak olan yeni duble yol Sakarya’nın kuzey bölgesini heyecanlandırdı. Yaklaşık 50 kilometrelik yol yeni duble yolla birlikte 25 kilometreye düşecek.

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, 3 yıl önce kuzey bölgesindeki belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yaptıkları toplantılarda Ferizli-Söğütlü arasından direk olarak Karaman’daki Yenikent devlet Hastanesi, Camili’deki Valilik Kampüsü ile Askerlik Şubesi ve Korucuk’taki Sakarya Üniversitesi Korucuk kampüsüne gidilmesi için yeni bir duble yol yapımı için proje hazırladıklarını açıklayarak yapımı için destek istemişti.

Başkan Soğuk, Güneşler Kavşağı ve Yazlık Köprüsünden dolaşarak gidilen yolun 50 kilometre olduğunu yeni yolla birlikte bu mesafenin 25 kilometreye ineceğini belirtmiş, yeni yolla birlikte hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlanacağını söylemişti.

"Kuzey bölgemize ve Sakarya’ya hayırlı olsun"

Başkan Soğuk, “Kuzey bölgesindeki siyasi ve sivil toplum örgütleri ile köy muhtarlarının da imzalarını alarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu bilgilendirerek 25 binlik uygula imar planlarını da aldırdık. Sakarya Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün\'ün de büyük ilgisi ve yakın desteğiyle birlikte Ulaştırma Ve Denizcilik Bakanlığı\'nda yaptığımız çalışmalar sonucu Sayın Bakanımız Ferizli Söğütlü arasından Karaman-Camili ve Korucuk’a direk olarak duble yolun yapılması için ilgili birimlere talimat vermesi ile birlikte kesinleşmiş oldu. Kuzey bölgemize ve Sakarya’ya hayırlı olsun” dedi.

Başkan Soğuk, şimdilik Bakanlıkta olan Yeni duble yolun biran önce gerçekleşmesi için yakından ilgilenmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]