Yeni adresleri, hastaneler oldu

Hastane çevresinde bekleyen bazı kişiler, "Başka şehirden geliyorum, dilenci değilim yardım istiyorum, geri ödeyeceğim" diyerek vatandaşlardan para istiyor. Halk da inanıp bu insanlara yardım ediyor. Fakat işin içinde başka bir iş var.

 

İşte bir vatandaş, başından geçenleri böyle anlattı:

 

"Dedemin rahatsızlığı dolayısıyla Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesine gittik. Bankamatikten para çektik. Bir bayan yanaştı, Ereğli\'ye gitmesi gerektiğini parasının çıkışmadığını söyleyerek 15 TL ücret istedi. Hatta bayan gerçekçi olmasını istediği için "Yarın hemen posta çeki hesabınıza ödeme yapacağım" dedi. Zaten kafamız dalgın bir de hastamız olunca verelim sadakamız olsun diye düşündük 15 TL verdik.

Kadın 5 TL de yemek parası istedi. Bizim acelemiz olduğundan hızlı adımlarla uzaklaşmak isterken bir beyefendi seslendi; "Bayan biraz önce siz annemden de 15 TL para istemiştiniz. 10 dakikadır sizi izliyorum, bunu ne için aldınız? Hani 15 TL\'ye ihtiyacınız vardı" dedi. Bayan hiç bozuntuya vermeden "Allah Rızası için versen ne olur bu dünyanın altı da var" dedi. Adam hemen o anda, polisi arıyorum bu kadar nankörlük olmaz insanların duygularını sömüyorsunuz diyerek çıkıştı. Beyfendi sonrasında, bayanı ilk gördüğünde seni terminale ben götüreceğim biletini alacağım dediğini ve bayanın kabul etmediğini söyledi. Kadın da polis lafını duyar duymaz bizim elimize paralarını tutuşturarak hızla uzaklaştı. Bayan orada hastası olan kişilerin dalgınlığından tamamen yararlanıyor ve bankamatik civarında özellikle bekliyor.

Bunun bir benzerini de geçen ay Çark Caddesi\'nde yaşadık. Küçük sevimli bir kız yanaştı. Sarışın sarı saçlı yeşil gözlü... Kardeşinin hasta olduğunu söyledi. Çıkarıp para verdik. "Ben dilenci değilim abi kardeşim hasta kahvaltılık birşeyler istiyorum" dedi. Çark Çaddesi\'ndeki bir markete yiyecek birşeyler aldık. O anda görevli yanaştı. "Bu kızlar çete olmuşlar, almayın sürekli buradalar biz gönderemiyoruz" dedi. Bir zaman sonra yeniden oradan geçtiğimizde gerçekten o çocuk yine orada ve aynı yöntemle milletten yiyecek istiyordu. Bir kaç kez de Cafeler Sokağı\'nda rastladım."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]